Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι νόμοι είχαν γραφτεί γιά τους φοροφυγάδες, γι΄αυτό...

Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να ζητήσει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής
Τροποποίηση του «άρθρου 99» ζητάνε οι εισαγγελείς
Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να ζητήσει μέτρα κατά της φοροδιαφυγήςΝομοθετικές βελτιώσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση οι εισαγγελείς, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Παρασκευή.

Κατά τη σύσκεψη αυτή, η οποία έγινε υπό την προεδρία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, παρευρέθηκαν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα Ν. Παντελής, ο εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνης καθώς και οι προϊστάμενοι της Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά την επίμαχη σύσκεψη τέθηκαν στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πράξη οι εισαγγελείς για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η δυσλειτουργία του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει, αλλά και η νομοθετική αδυναμία να οδηγηθούν οι φοροφυγάδες στη φυλακή.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί μέσα στο επόμενο διάστημα θα προτείνουν νομοθετικές αλλαγές και βελτιώσεις προκειμένου να γίνει αποτελεσματική η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εισαγγελείς θα ζητήσουν την τροποποίηση του γνωστού «άρθρου 99» που αφορά στην πτώχευση, όπως επίσης θα προτείνουν αλλαγές στο νομοθετικό καθεστώς των προφυλακίσεων που αφορούν στη φοροδιαφυγή.
http://www.newspapersites.net/newspaper/to-bhma-online.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου