Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Α. Νταβούτογλου : Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας


Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

"Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στην εντύπωση, που όπως είπε, έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο το Ισραήλ να σχεδιάζει να στηρίξει το ΡΚΚ.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του από τη Βραζιλία Αντόνιο Πατριότα, ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε σχετικά με την εντύπωση αυτή "που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη", για να πει ότι "καταρχάς το Ισραήλ πρέπει όπως κάθε υπεύθυνη χώρα, να τηρήσει υπεύθυνη στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι οι φήμες αυτές έχουν δημοσιευτεί και στον ισραηλινό τύπο έχει δημιουργήσει αφενός την εντύπωση αυτή στην κοινή γνώμη και αφετέρου την ανάγκη να ερευνηθεί και να επιδειχθεί η αναγκαία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησής μας".
Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο Νταβούτογλου, ως προς το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του ΡΚΚ, έκανε λόγο όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για κάποια χώρα Χ. "Εάν το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το ΡΚΚ ως μέσον, πράγμα που στο παρελθόν υπήρξαν αυτοί που σκέφτηκαν και έπραξαν, αυτό δείχνει ότι τίθεται θέμα μάχης ισχύος με βάση της οργάνωση αυτής", είπε ο Νταβούτογλου και τόνισε ότι "το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ, όποιος και αν το κάνει, οπωσδήποτε θα πάρει απάντηση".
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό "το ΡΚΚ έχει εξελιχθεί σε μέσον αυτών που θέλουν να αποδυναμώσουν την Τουρκία".
Αναφερόμενος στο Ισραήλ, ο Νταβούτογλου είπε ότι η χώρα αυτή "δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική της μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην περιοχή και καταστρέφει με τα ίδια της τα χέρια τη κουλτούρα της συμβίωσης με άλλους λαούς. Εάν σκοτώνετε ανθρώπους στις ανοιχτές θάλασσες, αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεστε το διεθνές δίκαιο. Συνεπώς είναι αναπόφευκτη η απομόνωση του Ισραήλ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να μεταφέρει σε όλα τα διεθνή φόρα και στη βάση του διεθνούς δικαίου τη λανθασμένη αυτή στάση του Ισραήλ το οποίο θα απομονωθεί περισσότερο".

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=9&artid=110830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου