Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα μέτρα-σοκ ζητά η Τρόικα

Αποκαλυπτικό έγγραφο στην κατοχή του protothema.gr 

Να προχωρήσει σε απολύσεις 120.000 υπαλλήλων «προστάζει» η Τρόικα την ελληνική κυβέρνηση. Σε αποκαλυπτικό έγγραφο, το οποίο έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση και  έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

- Πρέπει να απολυθούν άμεσα τουλάχιστον 120 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, έτσι ώστε το δημόσιο να εξοικονομήσει από μισθούς το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

- Να μπουν σε εφεδρεία, σε πρώτη φάση, 50 χιλιάδες υπάλληλοι.

- Να μειωθούν έως 30% οι συντάξεις των συνταξιούχων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και στα υπόλοιπα «ευγενή» ταμεία.

- Να αυξηθούν οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα

- Να εξομοιωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

- Να υπάρξουν παρεμβάσεις για να μειωθεί το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

- Άμεση αναστολή της λειτουργίας των 150 φορέων που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση και επιπλέον 60 φορέων, τα ονόματα των οποίων η Τρόικα έχει ανακοινώσει στην κυβέρνηση.

- Αύξηση προστίμων για τα αυθαίρετα.http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=146500Δέκα μέτρα-σοκ ζητά η Τρόικα
18/09/2011 16:43

Η Ελλαδα δεν χρειαζεται πανω απο 100.000 δημοσιους υπαλληλους!Ολοι οι αλλοι θα πρεπει να απολυθουν αμεσα και χωρις αποζημιωση!Καλα φαγανε και ηπιανε τοσα χρονια απο τα λεφτα του ιδιωτικου τομεα!Και ως προς τα αυθαιρετα δεν μπορω να καταλαβω την εννοια του "προστιμου".Το αυθαιρετο ειναι παρανομο και πρεπει να δημευθει.Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε 
18/09/2011 16:42

Ρε ηλίθιοι ευρωπέη και κυβερνήτες μας αν διαλύσεις όλο το δημόσιο ποιος διάολο θα μείνει για να εισπράξει φορους και προστιμα; Ελεος δηλαδή. Καντε καμια μεταταξη στις εφορίες που για κάθε 500 ατομα είναι και μια δύστυχη γυναικούλα να βγάλει ακρη με τις μα.κίες του καθενός, από το να ανακαλύψει το φοροφυγά μέχρι να εξηγήσει στον αλβανό πως θα συμπληρώσει μονος του τη δήλωση γιατι δε θελει να πληρώσει λογιστή. Καραγκιόζηδες. Αντι να μας μαδήσετε αλλη μια φορά βρειτε τους απατεώνες απο τη λίστα που δημοσιεύσατε και παρτε τους μεχρι τα σωβρακα, επικηρύξτε τους, βάλτε τους να σκάβουν καταναγκαστικά έργα κι αυτούς και τους κατάδικους κάθε είδους. Βαρέθηκα να ταίζω τεμπελόσκυλα με τον ιδρώτα μου και στα τεμπελόσκυλα περιλαμβάνεται απο τον καραμανλή και τον παπανδρέου μέχρι τον πακιστανό ζητιάνο. ΟΥΣΤ.
Δέκα μέτρα-σοκ ζητά η Τρόικα
18/09/2011 16:41

Το Δημόσιο χρειάζεται αναδιοργάνωση, αξιολόγηση των υπαλλήλων και στελέχωση των νέων υπηρεσιών. Όσοι περισσεύουν να φύγουν ή να πάνε στίς εποχιακές δουλειές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η οριζόντια περικοπή θέσεων που γίνεται σήμερα, με εξώθηση στην συνταξιοδότηση και την εφεδρεία, χωρίς κάποιο πρόγραμμα, διαλύει και αποδιοργανώνει το Δημόσιο. Φεύγουν στελέχη που δεν μπορούν να αναπληρωθούν εύκολα, ιδιαίτερα και λόγω του περιορισμού των προσλήψεων. Ο Γερμανός με τους συμβούλους, έπρεπε να έχει έρθει πρίν δύο χρόνια. Το μπάχαλο είναι ήδη πολύ μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου