Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Οι Σκοπιανοί δεν κάνουν πίσω...

Κλειστό το ΝΑΤΟ για τα Σκόπια 

http://www.makthes.gr/news/politics/64295/


Ημερομηνία: 02/11/201
Όσο παραμένει σε εκκρεμότητα το πρόβλημα της ονομασίας
Του Γιώργου Χρηστίδη

Κλειστή θα παραμένει η πόρτα του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια όσο το πρόβλημα της ονομασίας παραμένει σε εκκρεμότητα και δεν δίνεται λύση που να ικανοποιεί και την Ελλάδα. Αυτό τονίζουν στη "Μ" κορυφαίοι διπλωματικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στις 19-20 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα.
Οι ίδιοι κύκλοι, που εμπλέκονται άμεσα στην προετοιμασία των αμερικανικών θέσεων για τη σύνοδο, επισημαίνουν ότι σαφώς είναι επιθυμία της συμμαχίας να υποδεχθεί τους κόλπους της την ΠΓΔΜ, καθώς εκτιμάται πως θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή, ξεκαθαρίζουν όμως παράλληλα ότι η αμερικανική στάση συνάδει απόλυτα με την επίσημη θέση της Συμμαχίας (από τη σύνοδο της Λισαβόνας το 2008), ότι η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση ένταξης μόνο εφόσον βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος με την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αλλάξει στάση στο θέμα των Σκοπίων, παρότι έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα για παράκαμψη της απόφασης της προηγούμενης συνόδου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα 19 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει τη συμμαχία να απευθύνει πρόσκληση ένταξης στα Σκόπια ανεξαρτήτως του θέματος του ονόματος.

Σχόλια

  1. Μεταλλαγμένοι «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» των Σκοπίων, αγνοούν την Σλαβο-Οθωμανική επιμιξιακή καταγωγή τους, και επιχειρούν να αποκτήσουν αρχαιο-ιστορική καταγωγή και σόϊ, χωρίς να εξελληνιστούν, έστω και με την φραστική αλήθεια του Ισοκράτη, «ως μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας», στο Μακεδονικό έδαφος, έστω ως εύσχημη ευφυολογική δικαιολογία, για τους αδαείς της Ιστορίας. Αν υπάρχουν!!! (Π.Μ.Ε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου