Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ από την ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ - Μετά το "ξύλο" που έφαγε στα προηγούμενα, κρύβεται πλέον ο "τηλεοπτικότερος"

Nτιμπέιτ με αιχμές για τον απόντα Ψωμιάδη
aggelioforos

2010110200256-debate_preview 
Ντιμπέιτ με αιχμές αλλά και απουσίες. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χτεσινή τηλεοπτική μάχη μεταξύ έξι υποψήφιων περιφερειαρχών της Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τηλεοπτικά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του «Α».


Από τη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Κυριάκος Βελόπουλος, Τάσος Κουράκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Μιχάλης Τρεμόπουλος, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, που τις περισσότερες φορές είχαν στόχο τον απόντα του χτεσινού ντιμπέιτ, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο Μ. Μπόλαρης επισήμανε ότι το σημαντικό σ' έναν αγώνα είναι ποιος θα πέσει πρώτος στο νήμα και όχι ποιος ξεκίνησε πρώτος, ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα περιφερειακός σχεδιασμός. «Αλίμονο αν η Θεσσαλονίκη μιμηθεί στην πολεοδομική της ανάπτυξη την Αθήνα. Αντίθετα, πρέπει να κοιτάξει προς το μοντέλο της ευρωπαϊκής πόλης», σημείωσε. Πρότεινε δε να αξιοποιηθούν πολιτιστικά και τουριστικά ο διάπλους του Τορωναίου και το φεστιβάλ κινηματογράφου.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επισήμανε ότι δε βλάπτουν τον ελληνικό
τουρισμό οι εργατικές κινητοποιήσεις, αλλά οι ίδιες οι παθογένειες του ελληνικού τουρισμού, καθώς και η μονόπλευρη ανάπτυξή του από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ κάλεσε τους πολίτες να τιμωρήσουν στις επερχόμενες εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

Ο Κ. Βελόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, «ούτε σε επίπεδο λειτουργίας ούτε σε πολιτική αντίληψη». «Δεν μπορεί ταυτόχρονα να μιλά κατά του κράτους των Αθηνών και την ίδια στιγμή να χαριεντίζεται με τους εκπροσώπους του», τόνισε.

Ο Τ. Κουράκης ζήτησε να δοθούν κίνητρα στους νέους αγρότες και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών. Υποστήριξε ότι, αν οι πολίτες με την ψήφο τους πουν «ναι» στο μνημόνιο και στον «Καλλικράτη», δε θα πραγματοποιηθεί κανένα αναπτυξιακό μέτρο στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Η Ασ. Ξηροτύρη υποστήριξε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ζήτησε από την Εκκλησία να μην αναμειγνύεται στην πολιτική. Χαρακτήρισε, επίσης, εκβιαστικά τα διλήμματα που έθεσαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Μ. Τρεμόπουλος άσκησε οξεία κριτική στο μοντέλο διοίκησης του κ. Ψωμιάδη, μιλώντας για «παράγκες», διαπλοκή στις λαϊκές αγορές, αδιαφάνεια και αυθαιρεσίες, ενώ για την Κορώνεια έκανε λόγο για ένα διαχρονικό έγκλημα, «στο οποίο η διοίκηση Ψωμιάδη έβαλε ταφόπλακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου