Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στο Πόρτο Παλλάς



porto_pallas«Το δίλλημα στις 7 του Νοέμβρη είναι "ανάπτυξη ή καθυστέρηση" και ο συνδυασμός «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» σ' αυτήν την πρόκληση απαντά με σχέδιο, με ατζέντα, με πρωτοβουλίες δράσης», επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, στην ομιλία του που πραγματοποίησε χθες, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνδιάσκεψης που έγινε στη Θεσσαλονίκη, για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Ο Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε ενώπιον του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τόπο η δημιουργία της αιρετής περιφέρειας, μετά την επιτυχία που είχε στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και οι υφυπουργοί Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφυλλοπούλου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, η πλειοψηφία στελεχών του ΠΑΣΟΚ της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα.
porto_pallas1    Ο κ. Μπόλαρης στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει η αιρετή περιφέρεια στους πολίτες «Ξέρουμε ότι οι εκλογές μεθαύριο δεν είναι απλά αυτοδιοικητικές, αλλά ότι έχουν ένα επιπλέον φορτίο, γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλοι μας, πως για πρώτη φορά μετά από 180 χρόνια λειτουργίας του ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση αυτή, ο Γιώργος Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκεντρώνει εξουσίες. Αποκεντρώνονται, όχι απλά αρμοδιότητες, αλλά και πόροι, χρήματα, δικαίωμα υπογραφής. Δηλαδή για πρώτη φορά εμείς, οι άνθρωποι της περιφέρειας, εμείς που επιλέξαμε να ζούμε, να δουλεύουμε, να παλεύουμε, να μοχθούμε, να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε στην ελληνική περιφέρεια, έχουμε το δικαίωμα χρησιμοποιώντας την ισχυρή περιφέρεια, ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης να παρέμβουμε και να ρυθμίσουμε εμείς, όπως ξέρουμε, τις ανάγκες του τόπου»
porto_pallas2    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι η αιρετή περιφέρεια, μπορεί να δώσει απάντηση στην κρίση. «Εάν στην Ευρώπη πριν από 25 χρόνια δεν είχε υλοποιηθεί ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας, εάν δεν είχε πετύχει στην Ευρώπη, εάν δεν το είχε στο πρόγραμμα του το ΠΑΣΟΚ, αν δεν είχε δεσμευθεί ο προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά απλά και μόνο αν βρισκόμασταν σ’ αυτήν την ώρα της κρίσης, που επιβάλει πολιτικές ανάπτυξης, θα έπρεπε τότε για να απαντήσουμε στη σημερινή δυσχέρεια, στη σημερινή οικονομική -και όχι μόνον- κρίση, να εφεύρουμε το θεσμό και να παρέμβουμε. Το λέω αυτό ιδιαίτερα για κάποιους οι οποίοι αναφέρονται στο μνημόνιο και θεωρούν ότι η αιρετή περιφέρεια είναι αποτέλεσμα πολιτικών του μνημονίου. Το αντίθετο ακριβώς. Η αιρετή περιφέρεια, επειδή μεταφέρει ευθύνες σε εμάς αλλά και εξουσίες και δυνατότητες, είναι εκείνη η οποία δείχνει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση».
    Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», δήλωσε «Στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη καταθέτουμε άλλη πρόταση. Άλλη πρόταση από αυτή που πολυτελώς έχει ξεδιπλωθεί τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια. Την οποία δεν τη σχολιάζουμε, γιατί έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.Καταθέτουμε πρόταση πολιτικής. Γιατί την ώρα της κρίσης δεν απαντούμε με οιμωγές, με κραυγές, με μεμψιμοιρίες, αλλά με πολιτικές ανάπτυξης».
    Μάλιστα, ο κ. Μπόλαρης, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες «Την πρόκληση της αιρετής περιφέρειας την απαντούμε με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα, για αυτό χρειαζόμαστε ψήφο ενισχυμένης εμπιστοσύνης, ενισχυμένης υπευθυνότητας, ενισχυμένης σοβαρότητας. Η ευθύνη περνά σε εμάς» .
    Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, είπε «Κύριε πρόεδρε τις 50 αυτές μέρες που έχω την τιμή να ηγούμαι στον αγώνα, στην εκλογική μάχη για να έχουμε την εντολή των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω και εγώ και ο Γιώργος ο Πασχαλίδης και οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ότι εστιάσαμε στη μεγάλη πρόκληση που σημαίνει ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, οριζόντια, σε όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις, επειδή ξέρουν ότι η περίοδος είναι κρίσιμη, θα προσεγγίσουν την κάλπη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και γι’ αυτό το λόγο δεν είμαστε απλά αισιόδοξοι, αλλά βέβαιοι για το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ψήφος για την Κεντρική Μακεδονία, για την ανάπτυξη του τόπου, για τους πολίτες αυτού του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου