Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ «Δεν υπάρχει άλλοθι για την αδράνεια έναντι της φοροδιαφυγής»

 Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε όσοι έχουν ευθύνες για την απόκρυψη στοιχείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μιλώντας στη «ΜτΚ», τονίζει ότι «όταν δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να υπάρχει άλλοθι, οποιασδήποτε μορφής, για την αδράνεια που παρατηρήθηκε», ενώ ασκεί κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας πως παρά τις υποσχέσεις της για ισοδύναμα μέτρα, σήμερα προωθεί μία ισοπεδωτική πολιτική για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.


Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός σας έθεσε ευθέως συγκεκριμένες προϋποθέσεις (μη οριζόντιες περικοπές, επιμήκυνση, καταβολή δόσης, κούρεμα, ρήτρα αντικατάστασης κ.ά.) ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Αν αυτά δεν γίνουν αποδεκτά, τι πρέπει να πράξει το ΠΑΣΟΚ; Ποια είναι η δική σας θέση; Θα ψηφίσετε τα μέτρα;

Γνωρίζετε πως, παρά την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, προσφύγαμε σε μικρό διάστημα δυο φορές σε εκλογές, που έδωσαν κυβερνητική εντολή στον κ. Σαμαρά. Παρά τις κατ’ επανάληψη παραστάσεις του με Ζάππειο 1, 2, 3… και τις διαβεβαιώσεις του προς το εκλογικό σώμα για ισοδύναμα μέτρα, ακόμη αναζητούμε το στίγμα της οικονομικής πολιτικής. Τελικά, διαπιστώνουμε πως ενώ διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν χρειάζονται οριζόντια μέτρα, αναγγέλλονται καθημερινά περικοπές που πλήττουν ισοπεδωτικά τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Εμείς περιμένουμε την κατάθεση της οριστικής μορφής των μέτρων, για να κρίνουμε ανάλογα τελικά την πολιτική που είχε αποφασίσει ο κ. Σαμαράς.

Συνέντευξη στον Φίλιππο Δεργιαδέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου