Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Κάτσε κάτω, θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή!» είπε καθηγητής στους μαθητές - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Κάτσε κάτω, θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή!» είπε καθηγητής στους μαθητές - κοινωνία

Εγινε κι αυτό! Καθηγητής στο 46ο Γυμνάσιο Εξαρχείων σε διένεξη του με αλλοδαπούς μαθητές του, τους απείλησε ότι θα φωνάξει την Χρυσή Αυγή...

Το περιστατικό πάγωσε τους παριστάμενους, καθώς μάλιστα πίστευαν ότι τουλάχιστον στο δικό τους σχολείο ήταν κοινό κτήμα η κουλτούρα της διαπολιτισμικότητας (οι 150 από τους 260 μαθητές του είναι αλλοδαποί).
Ο καθηγητής ωστόσο είναι νεοδιορισμένος, δυο μήνες μόνο εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο και αν και δάσκαλος προφανώς... γαλουχημένος με τα «πρότυπα» της εποχής.
Η στάση του προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της διευθύντριας του σχολείου και ο συγκεκριμένος καθηγητής τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.
Το περιστατικό, πάντως, θα ερευνηθεί και από το υπουργείο Παιδείας, όπως λέει στο «Βήμα» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Αττικής κ. Γ. Κουμέντος που ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή για το θέμα.
«Υπήρξε πράγματι μια όξυνση και ειπώθηκαν πράγματα που δεν έπρεπε να ειπωθούν» λέει στο «Βήμα» η διευθύντρια του σχολείου κυρία Βάνα Τσέλιου.
Οπως εξηγεί για αυτά τα θέματα «δεν ανακατεύεις αστυνομία, εισαγγελείς ή το αρμόδιο υπουργείο. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια ζητήματα με τρόπο, όχι θεαματικό, αλλά ουσιαστικό», τονίζει.
«Εδώ και δέκα χρόνια το σχολείο μας έχει πλήρη και ολοκληρωμένη πολιτική ενσωμάτωσης των αλλοδαπών» λέει η κυρία Τσέλιου. Πως αντιμετώπισε, όμως, η ίδια την κατάσταση μετά το επεισόδιο με τον καθηγητή;
Η διευθύντρια επέλεξε να μιλήσει σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, στη διάρκεια της πρωινής προσευχής. Αναφερόμενη στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε ρώτησε τους μαθητές αν «υπάρχει κάποιος ανάμεσά σας, που να μην έχει πει κάτι που είναι ακραίο ή δεν πιστεύει, σε στιγμή που είχε νευριάσει και ήταν εκτός εαυτού;».
Σήκωσαν τα χέρια μόνο τρεις μαθητές. Τελικά η διευθύντρια είπε σε όλους πως όταν εκφράζουμε τη συγνώμη μας σε κάποιον που τη ζητάει τότε αυτή είναι μια πραγματικά αντιφασιστική πράξη.
Εννοούσε τη συγνώμη που έδωσε ο καθηγητής, ο οποίος απείλησε τα παιδιά; Αυτό ελέγχεται.
Στο ερώτημα του «Βήματος», πάντως, πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο σε ένα σχολείο, όπου η πλειονότητα των μαθητών είναι αλλοδαποί, η κυρία Τσέλιου απάντησε:

«Αν είναι δυνατόν; Σε μια κοινωνία που το 10% ψηφίζει Χρυσή Αυγή με ρωτάτε αν είναι δυνατόν; Φυσικά και είναι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου