Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μπόλαρης: Πρωταρχικός στόχος η διαφάνεια

«Οι πολίτες δεν μπορούν να ανέχονται διοικήσεις που αποφεύγουν τον έλεγχο»
Την πρότασή του για την αποφυγή φαινομένων διαφθοράς στην λειτουργία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μάρκος Μπόλαρης.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε πως «το δημόσιο χρήμα είναι ο ιδρώτας του πολίτη. Οφείλουμε να το σεβόμαστε. Για εμάς, η διαφάνεια στην διαχείριση είναι πρωταρχικός στόχος. Είναι υποχρέωσή μας να θωρακίσουμε την διοίκηση της περιφέρειας από φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε ότι με θεσμικό και οικονομικό έλεγχο ετήσιας βάσης, μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αδιαφανείς λειτουργίες, φωτογραφικές αναθέσεις έργων και κατασπατάληση χρήματος, που στιγματίζουν επί σειρά ετών την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η πρόταση είναι θεσμικός και οικονομικός έλεγχος σε ετήσια βάση των πεπραγμένων των συλλογικών οργάνων. Ο έλεγχος να γίνεται μετά από αίτημα του εκπροσώπου του φορέα στον εισαγγελέα ή σε διοικητική ή προανακριτική αρχή, που θα έχει τη σχετική αρμοδιότητα. Τούτο θα ενεργήσει και κατασταλτικά και ανταποδοτικά για τυχόν επιστροφή χρημάτων από ζημία, κυρίως όμως θα λειτουργήσει προληπτικά για την αποφυγή φαινομένων διαφθοράς».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε πως οι πολίτες δεν μπορούν να ανέχονται διοικήσεις που αποφεύγουν τον έλεγχο για να αποκρύψουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/680585/bolaris-protarhikos-stohos-i-diafaneia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου