Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Απόστολος Τζιτζικώστας : ο κ.«Aναρμόδιος»


Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τα πληρωμένα μπλογκάκια παρουσιάζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα σαν «αντάρτη», σημαιοφόρο ανεξαρτησίας απέναντι στην ΝΔ.

Η αλήθεια είναι πως το ολιγοπωλιακό σύστημα ολιγαρχίας που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά  έχει στο πρόσωπο του Απ. Τζιτζικώστα έναν απόλυτα ελεγχόμενο υποτακτικό επιστάτη Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αποδόσεις της επένδυσης του Αντώνη Σαμαρά στην επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι εντυπωσιακές. Με σημαία την «αναρμοδιότητα», ο Απ. Τζιτζικώστας αποδείχθηκε η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά της διαπλοκής,
Μόλις τέθηκε από την κυβερνητική ΤΑΙΠΕΔ ζήτημα πώλησης του παγκοσμίας γεωστρατηγικής σημασίας λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες και εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ στην περιφέρεια προκαλώντας τον να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, ο Απ. Τζιτζικώστας δήλωσε εμφατικά…«αναρμόδιος», και αρνήθηκε!

Στο ζήτημα της πώλησης σε ιδιώτες του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, η παρέμβαση του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν παρομοίως αρνητική αφού η Περιφέρεια φυσικά «δεν έχει αρμοδιότητα»!                                                                                 
Μόλις εμφανίστηκαν εισοδηματίες που θέλησαν να παρκάρουν χωρίς ίχνος ρίσκου τα κεφάλαιά τους σε μία αποικιακού τύπου επένδυση, ζητώντας να αγοράσουν κοψωχρονιάς την ΕΥΑΘ και να εκμεταλλευτούν τα δικαιώματα στο πόσιμου νερού της Θεσσαλονίκης, η παράταξη Τζιτζικώστα έβαλε ομαδικά το κεφάλι στην άμμο με την δικαιολογία πως σε ζητήματα ύδρευσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…«δεν έχει αρμοδιότητα»!

Την ώρα που στο ζήτημα εξόρυξης χρυσού η Χαλκιδική 
έσταζε αίμα, που η κοινωνία σφάδαζε  σε μονοπάτια εμφυλιοπολεμικής σύρραξης και τα ΜΑΤ έγιναν η μόνη πολιτική παρέμβαση της κρατικής μηχανής στο θέμα (η σύρραξη σύντομα θα επεκταθεί  και στις Σέρρες και στο Κιλκίς), η στερεότυπη απάντηση στο αίτημα της αντιπολίτευσης δεν άργησε να έλθει από τον Απ. Τζιτζικώστα: Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πρόκειται γίνει, επειδή «δεν έχουμε αρμοδιότητα!». 

Μόνον μετά από παρέμβαση του Μάρκου Μπόλαρη που σύλλεξε τις υπογραφές όλων των αντιπολιτευόμενων περιφερειακών συμβούλων, επεβλήθηκε τελικά στον Απ. Τζιτζικώστα η συζήτηση. Στο περιφερειακό συμβούλιο, δίκην Πόντιου Πιλάτου, ο κύριος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να πάρει θέση, προτιμώντας να βγεί από την αίθουσα και να καλαμπουρίζει με τους αστυνομικούς, θεωρώντας εαυτόν στο θέμα του Χρυσού Χαλκιδικής «αναρμόδιο!». Το θέμα φυσικά έχει και ουρά αφού η Αφρικανικής αποικίας τύπου σύμβαση άνοιξε την όρεξη και το πρόβλημα επεκτείνεται πλέον και στις Σέρρες και στο Κιλκίς, όπου φυσικά ο Απ. Τζιτζικώστας αναμένεται να θεωρήσει την Περιφέρεια θέσει…«αναρμόδια»!

Η σιωπή του διαπλεκόμενα «αναρμόδιου» στα καυτά πολιτικά ζητήματα είναι ΧΡΥΣΟΣ, που εξαγοράζεται με θέσεις και αξιώματα. Είναι μια ένοχη σιωπή, κρυμμένη πίσω από το αποκαλυπτικά διάφανο φόρεμα του βασιλιά φελού. Είναι η εξαγορασμένη σιωπή ενός σε όλα και καθ’ όλα «αναρμόδιου» Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκκωφαντική σιωπή του κυριολεκτικά εξαφανισμένου κ. Απ. Τζιτζικώστα λέει πολλά για τον τρόπο που η ολιγαρχία προωθεί τις φούσκες που την υπηρετούν. Στην πρώτη ραδιοφωνική αντιπαράθεση που διοργάνωσε ο «άλφα» μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας ο σημερινός Περιφερειάρχης έκανε την δειλία του «αναρμόδιου» παντιέρα αντάρτικη και βάζοντας δειλά την ουρά στα σκέλια απλούστατα δεν εμφανίστηκε!

Η συνέπεια του Απ. Τζιτζικώστα στο να λουφάζει και να κρύβεται μπροστά στις πολιτικές ευθύνες και στις δυσκολίες, είναι το διαχρονικό γνώρισμα του κολεγιόπαιδου από το Ψυχικό, Αττικής.
·         Απών και «αναρμόδιος» σε όλα τα ζητήματα που καίνε την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ο Απ. Τζιτζικώστας!
·         Απών και «αναρμόδιος» στην αντιπαράθεση ιδεών, προγραμμάτων και προτάσεων, ο Απ. Τζιτζικώστας!  
·         Το απόλυτο κενό!... και επειδή στην φύση δεν νοείται κενό, μέσα στο κενό πολιτικής που δημιουργεί η δήθεν «αναρμοδιότητα» των αχυρανθρώπων του συστήματος, υπεισέρχονται και λειτουργούν και παίρβνουν τα ηνία της εξουσίας που αρνείται να εξασκήσει ο λαός μέσω της Περιφερείας, δρώντας ακόμη πιο αθόρυβα, ακόμη πιο ύπουλα.

Η απόλυτη επιτυχία του κυβερνητικού συστήματος θα είναι να γλιστρήσει ο αχυράνθρωπος του συστήματος απαρατήρητος μέσα από την εκλογική διαδικασία χωρίς  να αποκαλυφθεί η απόλυτη ανυπαρξία του προγραμματικού του λόγου.


Να αποφύγει το πύρ δοκιμασίας της προεκλογικής αντιπαράθεσης με το βαρύ πυροβολικό του Μάρκου Μπόλαρη, σιωπηλός, αθόρυβος, μουλωχτός, σαν αλεπού στο κοτέτσι, να κλέψει τις εκλογές και να συνεχίσει «αναρμόδιος» την υποστήριξή του στις πολιτικές ύφεσης, ανεργίας και ξεπουλήματος της χώρας στα ολιγοπώλια, ρόλο για τον οποίο επιστρατεύτηκε από το επιτελείο του Αντώνη  Σαμαρά. 

Μιλ.Η.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου