Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ερντογάν: «Οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα διευκολύνουν τους Ελληνοκύπριους»
«Κάναμε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς τους αξιωματούχους της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός για τις πρόσφατες διαδηλώσεις στα κατεχόμενα.
Επανήλθε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των διαδηλώσεων στα κατεχόμενα της Κύπρου, λέγοντας πως “τα πανό στις διαδηλώσεις προκαλούν ζημία στα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και διευκολύνουν τους Ελληνοκύπριους”.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε ότι “κάναμε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς τους αξιωματούχους της ΤΔΒΚ”.
“Η μεγαλύτερη οικονομική, διπλωματική και πολιτική στήριξη προς την ΤΔΒΚ υπήρξε κατά τα οκτώ χρόνια των κυβερνήσεων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” είπε ο Ερντογάν και επεσήμανε τα εξής: “Μην προσπαθήσει κανείς να κάνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης την ΤΔΒΚ. Ειδικά η αντιπολίτευση δε μπορεί να μας ανταγωνιστεί στο θέμα της Κύπρου. Σε καμία άλλη περίοδο δεν έχουν προβληθεί τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου σε διεθνές επίπεδο, όσο την περίοδο αυτή”.
Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Κυπριακό “εθνική υπόθεση” και τόνισε:”Θα μας βρει μπροστά της κάθε πρωτοβουλία εντός του ΤΔΒΚ που εξυπηρετεί τα σχέδια της Ελληνοκυπριακής πλευράς και όχι την υπόθεση της Κύπρου”.
Τέλος ο Τούρκος πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας “η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα στην υπόθεση της Κύπρου. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τουρκοκύπριους αδελφούς της, αλλά δεν θα επιτρέψει καμία σπέκουλα. Και μιλάω ξεκάθαρα, όποιος θέλει μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει”.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου