Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ο κλέφτης στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ δικαιώνεται!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ...
Διαβάζουμε σε άρθρο του Γιώργου Παλαιτσάκη (08/05/2010) με τον αποκαλυπτικό τίτλο "Στα σκαριά νομιμοποίηση για 100.000 καταπατητές", στην εφημερίδα Μακεδονία:

"Την παροχή της δυνατότητας σε αυθαίρετους κατόχους δημοσίων εκτάσεων να εξαγοράσουν τις εκτάσεις και να λάβουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2011."


Ναί, εσύ το κορόϊδο, που δεν καταπάτησες κοινή γή, που δεν έκλεψες κομμάτι από την Ελλάδα, ναί, διάβασες καλά:

"Περίπου 2.000.000 στρέμματα 100.000 καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου προβλέπεται να αποδοθούν στους αυθαιρέτους κατόχους τους με νομοσχέδιο που σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών ώς το τέλος του τρέχοντος έτους."


Σημειώνουμε και πάλι: ΣΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ!...

"Οι κάτοχοι των εκτάσεων θα κληθούν να καταβάλουν τιμήματα που θα προσδιορίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και θα μειώνονται κατά συγκεκριμένο ποσοστό για κάθε έτος κατοχής των εκτάσεων μέχρι τις 31-12-2010."


Έτσι μπράβο, κλέφτες, οικοπεδοφάγοι και καταπατητές, μην απελπίζεστε, το Ελληνικό κράτος προνείας προνόησε γιά εσάς: Θα έχετε καί εκπτώσεις!

"Όσοι έχουν ανεγείρει σε καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου οικοδομές, τις οποίες χρησιμοποιούν για πρώτη κατοικία, καθώς και όσοι από αυτούς είναι ανάπηροι ή πολύτεκνοι θα μπορούν να εξαγοράσουν τις εκτάσεις καταβάλλοντας στο κράτος τα προβλεπόμενα τιμήματα με πρόσθετες εκπτώσεις από 10% έως 30%!"


Στην χώρα όπου μόνον "οι μαλάκες καί τα ρολόγια εργάζονται", ισχύει επίσης καί το οτι μόνον "οι μαλάκες καί οι μισθωτοί πληρώνουν φόρο", καί φυσικά "μόνον οι μαλάκες" αγοράζουν γή, ξοδεύοντας το βιός μιάς ζωής: οι πονηροί καί οι επιτήδιοι απλούστατα καίγουν, περιφράσουν, καταπατούν καί ληστεύουν δημόσια γή!

"Από την εφαρμογή των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου το δημόσιο εκτιμάται ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ."


Φαύλες ρυθμίσεις, με άλλα λόγια, ενός φαύλου κρατικού μηχανισμού, ανίκανου να μαζέψει φορολογικό εισόδημα με νόμιμες διαδικασίες. Το απόλυτο μπάχαλο που ευφημιστικά αυτοαποκαλείται Ελληνικό (παρα)κράτος νομιμοποιεί σκανδαλωδώς την καταπάτηση δημόσιων οικοπέδων και την εξαγορά τους κατόπιν έναντι πινακίου φακής (καί με εκπτώσεις!) από τους καταπατητές. Οι καταπατητές αποκτούν αίφνης το δικαίωμα να πουλούν το παράνομα αποκτηθέν αλλά μέσω κατάπτυστων ρυθμίσεων νομιμοποιημένο κτήμα, με μαύρο χρήμα συνήθως, φυσικά, βοηθώντας έτσι στο ξέπλυμα βρώμικου, φοροδιαφεύγοντος καί παράνομα αποκτηθέντος εισοδήματος (μίζες, φακελάκια κλπ). Φοροφυγάδες, οικοπεδοφάγοι και καταπατητές διοχετεύουν μετά το μαύρο τους χρήμα σε καθόλα νόμιμες αγορές οικοπέδων σε Λονδίνο ή Βουλγαρία. Εκεί δεν τους παίρνει φυσικά να κλέψουν, μόνον την πατρίδα τους την ψωροκώσταινα βιάζουν αλύπητα! Εκεί αγοράζουν και μάλιστα μέσω διαδυκτύου, στα τυφλά, ούτε την περιοχή ούτε την τιμή καλά καλά κοιτάνε: Το μόνο που νoιάζει τον κλέφτη είναι να κρύψει στα μουλωχτά τα κλεψιμέϊκά του, όπως ο λύκος την λεία του, μην τυχόν και αναγκαστεί να την μοιραστεί με τους άλλους συν-Ελληνες. Στην Αγγλία φυσικά θα αναγκαστεί να πληρώνει ετήσιο φόρο ιδιοκτησίας, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Καί το παιδί του που θα πάει φοιτητής στην Αγγλία ή την Αμερική θα πληρώσει την πανεπιστημιακή του παιδεία. ΄Οταν πληρώνεις κάτι το εκτιμάς κι όλας. Ενώ τα μαύρα χρήματα, τα κλεψιμέϊκα, την εύκολα αποκτημένη λεία δεν την λογαριάζουν, δεν την εκτιμούν...


"Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου που θα προωθήσει η κυβέρνηση προβλέπουν τα εξής:

1. Οποιοσδήποτε κατέχει αυθαίρετα δημόσιο ή ανταλλάξιμο ακίνητο, καταγραμμένο ή μη (με ή χωρίς κτίσματα), το οποίο ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, είτε έχει τίτλους είτε όχι, δικαιούται να ζητήσει από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία την εξαγορά αυτού μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εφόσον το ακίνητο κατέχεται αυθαίρετα πριν από τη 1 Ιανουαρίου 2011 τουλάχιστο για 20 έτη που συμπληρώνονται στις 31-12-2010 και η κατοχή του συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι και την έναρξη της ισχύος του νόμου."

Ένα πράγμα δεν κατάλαβα, καί δεν είμαι νομικός, αλλά τι σημαίνει "ακίνητο...το οποίο ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου"; Ιδιώτης είναι το δημόσιο καί κατέχει ιδιόκτητη περιουσία; Δημόσιο ακίνητο σημαίνει ανήκει στον δήμο στον λαό, σε όλους μας, είναι ΚΟΙΝΟ! Όταν κλέβει ο κάθε επιτήδιος καταπατητής κλέβει καί εμένα και εσένα καί όλους τους υπόλοιπους ΜΑΛΑΚΕΣ που δεν κλέβουμε και δεν καταπατούμε. Σε ένα κράτος δικαίου θα έπρεπε να πηγαίναι φυλακή καί η κλεμμένη ιδιοκτησία να δημεύεται, όσα χρόνια και εάν περάσουν! Αυτό ακριβώς γίνεται στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, στην Γαλλία, δηλαδή σε χώρες όπου δεν επικρατεί μπάχαλο, αλλά ισχύουν ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ οι νόμοι που νομοθετούνται στα κοινοβούλιά τους!

"2. Η εξαγορά δημοσίου ή ανταλλαξίμου κτήματος, επί του οποίου έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα, σε καμιά περίπτωση δεν θα νομιμοποιεί τα κτίσματα αυτά."

Ναί, τώρα σας πιστέωαμε! Αυτά θα περιμένουν την επόμενη σκανδαλώδη ρύθμιση, όταν το Ελληνικό (παρα)κράτος βγεί πάλι στην γύρα σαν ζητιάνος να μαζέψει έκτακτες εισφορές μέσω "νομιμοποιήσεων". Τι θα πεί νομιμοποιήσεων; Σαν να λέμε ευλογεί ο ηγούμενος το κρέας την Μεγάλη Εβδομάδα καί το τρώει σαν ψάρι...και άς κάνουν τα κορόϊδα νηστεία αληθινή...

"3. Ως τίμημα εξαγοράς θα λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία που έχει το ακίνητο κατά τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης εξαγοράς. Όπου δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού ως τίμημα εξαγοράς θα λαμβάνεται η αγοραία αξία μειωμένη κατά ένα ποσοστό. Για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας δεν θα λαμβάνεται υπόψη η αξία των επικείμενων κτισμάτων ή άλλων πραγμάτων κτλ., τα οποία έχουν ανεγερθεί ή δημιουργηθεί από τον αιτούντα ή τους δικαιοπαρόχους του.

4. Το τίμημα εξαγοράς θα μειώνεται κατά 0,25% για κάθε χρόνο κατοχής πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Δηλαδή για το ελάχιστο διάστημα αυθαίρετης κατοχής των 20 ετών, το οποίο τίθεται ως προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ευνοϊκές διατάξεις, η συνολική μείωση ανέρχεται σε 5%."

Μου αρέσει που σε επίσημο νόμοσχέδιο του κράτους ρητά αναφέρεται το "αυθαίρετης κατοχής", κάτι αδιανόητο σε μιά πολιτεία δικαίου...

"5. Το τίμημα εξαγοράς μπορεί να μειωθεί περαιτέρω κατά 10%, εφόσον ο αυθαίρετος κάτοχος έχει ανεγείρει πρώτη κατοικία στη δημόσια έκταση και κατά επιπλέον 10% εφόσον είναι πολύτεκνος ή ανάπηρος. Για ενδιαφερόμενο ο οποίος υπάγεται στις δύο ή και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις η συνολική πρόσθετη έκπτωση επί του τιμήματος μπορεί να φθάσει το 20% ή το 30%."

Με άλλα λόγια, εγώ που είμαι πολύτεκνος, είμουν στον στρατό βοηθητικός "ιοτάς" λόγω σπονδυλολίσθησης καί δεν έχω ιδιόκτητη πρώτη κατοικία, πρέπει εσπευσμένα να βιαστώ! Τί έκανα τόσα χρόνια καί δεν καταπάτησα εθνική γή κι εγώ;

"6. Η μείωση του τιμήματος εξαγοράς θα αναφέρεται σε αντικειμενική αξία των ακινήτων μέχρι 50.000 ευρώ. Η πέραν του ποσού αυτού αξία δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε μείωση και το αντίστοιχο τίμημα θα καταβάλλεται από τον αγοραστή εξολοκλήρου."



* 2.000.000 στρέμματα δημοσίων εκτάσεων υπολογίζεται ότι θα παραχωρηθούν σε καταπατητές
* 100.000 υπολογίζεται ότι είναι οι καταπατητές που θα δικαιούνται να αγοράσουν τις παράνομα καταλυμένες εκτάσεις
* 500 εκτ. € υπολογίζεται ότι θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από την πώληση των καταπατημένων εκτάσεων μόνο το 2010
* 1,5 δισ. € εκτιμάται ότι θα φέρει στα κρατικά ταμεία η πώληση του συνόλου του καταπατημένων εκτάσεων μέχρι το 2013


Πώς θα πουληθούν οι δημόσιες εκτάσεις

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει αναλυτικά τη διαδικασία για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες:

- Η διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την εξαγορά των καταπατημένων ακινήτων του δημοσίου, ο χαρακτηρισμός αυτών ως αστικών ή αγροτικών, ο προσδιορισμός του χρόνου έναρξης της κατοχής τους, ο συνολικός χρόνος κατοχής, ο οποίος πρέπει να αποδεικνύεται από έγγραφα βέβαιης χρονολογίας ή από στοιχεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, καθώς και ο υπολογισμός του τιμήματος εξαγοράς θα γίνονται από ειδική επιτροπή που θα συγκροτείται με απόφαση του γενικού γραμματέα περιφέρειας στην έδρα κάθε νομού. Η επιτροπή θα συντάσσει σχετικό αιτιολογημένο πρακτικό, το οποίο στη συνέχεια θα υποβάλλει για έγκριση στον γενικό γραμματέα περιφέρειας.

- Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας θα μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίπτει την αίτηση εξαγοράς. Αν την εγκρίνει, η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία θα εκδίδει απόφαση παραχώρησης, στην οποία θα ορίζονται το τίμημα εξαγοράς, οι δόσεις και ο χρόνος καταβολής.

- Ο δικαιούχος θα οφείλει να καταβάλει εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο μεταβίβασης και την πρώτη δόση του τιμήματος εξαγοράς, για να λάβει αντίγραφο της απόφασης παραχώρησης. Η απόφαση αυτή θα αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας προς μεταγραφή με δαπάνη του δικαιούχου.

- Το τίμημα εξαγοράς, όπως θα διαμορφώνεται μετά τις μειώσεις που προβλέπονται, θα καταβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας του αγοραστή σε έξι κατ’ ανώτατο όριο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβάλλεται μετά την έκδοση της προβλεπόμενης εγκριτικής απόφασης του γενικού γραμματέα περιφέρειας και πριν από την έκδοση της απόφασης παραχώρησης.

* Με σφραγίδα ΔΝΤ - ΕΕ. Η κυβέρνηση ανέλαβε τη δέσμευση να προωθήσει νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων με τις καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εφαρμογή πολυετούς προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Στη σελίδα 5 του συμφωνηθέντος μνημονίου οικονομικής πολιτικής, όπου αναφέρεται ο κατάλογος των δημοσιονομικών μέτρων που θα ληφθούν το 2011, περιλαμβάνεται η προαναγγελία της ρύθμισης για τις καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου. Ειδικότερα, ένα από τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο αυτό είναι η παροχή κινήτρων “για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης”. Για την εφαρμογή του μέτρου αυτού διευκρινίζεται ότι οι σχετικές ρυθμίσεις “θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1,500 δισ. ευρώ (Σημείωση δική μο: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ενοεί 1,5 ΔΙΣ, ή 1500 εκατομύρια) από το 2011 ώς το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011”.

Το ίδιο δακρύβρεχτο παραμύθι κάθε φορά, οι κακόμοιροι οι παράνομοι καταπατητές, οι οικογενειάρχες που βάλαν μία κεραμίδα επάνω από το κεφάλι της οικογένειάς τους, καί το ακόμη πιό κακόμοιρο Ελληνικό (παρα)κράτος, που απεγνωσμένα ζητά έκτακτη εισφορά, καί το τρίπτυχο καύσιμα-ποτά-νομιμοποιείσεις καταπατητών φαίνεται σαν η εύκολη πανάκεια.

Να μην κοροϊδευόμαστε όμως. Η Ελλάδα του 1980, του 1990 καί του 2000 δεν ήταν η Ελλάδα της προσφυγιάς της δεκαετίας του 1920, της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας του 1950 ή της μετανάστριας Ελλάδας του 1960, έστω καί του 1970.
Όσοι κατεπάτησαν γή μετά το 1975 το έκαναν για παραθαλάσσια κατοικία, γιά αυθαίρετο εστιατόριο-ταβέρνα ή άλλη δραστηριότητα, γιά βίλα σε δασική έκταση ή για εργολαβική σπέκουλα.


Θέλει το Ελληνικό (παρα)κράτος να το πάρουμε ποτέ στα σοβαρά οι πολίτες του; Άς σταματήσουν επιτέλους κάποτε οι Υπουργοί του να φέρονται στον πολίτη σαν να είναι υπήκοος, και να επιβραβεύσουν την νομιμότητα ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ!
Αν είναι πολύ δύσκολο να σταλθούν μπουλντόζες, προτείνω το αυτονόητο:

Α. Να ισχύει ΑΝΕΓΚΛΗΤΑ το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, και να μην ισχυει καμία νομιμοποίηση καταπατημένης γής μετα το 1975. Να κατοχυρωθεί συνταγματικά ώστε να μην μπορεί κανείς υπουργός να φέρνει τέτοιες κατάπτυστες νομοθετικές ρυθμίσεις στην Βουλή.

Β. Οποιος κατέχει τέτοια ιδιοκτησία να την δηλώσει άμεσα μέσα σε λογικό χρονικό πλαίσιο, ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ σε περίπτωση που δεν μεριμνήσει να το δηλώσει, και να αρχίσει ΑΜΕΣΑ να πληρώνει ένα κανονικό ενοίκιο στο δημόσιο.

Γ. Να απαγορευτεί η δυνατότητα πώλησης, γονικής παροχής ή άλλου είδους μεταβίβασης της νομικά πλέον κατοχυρωμένης καί δηλωμένης και προσωρινά μόνον καταπατημένης δημόσιας περιουσίας. Με τον θάνατο του κλέφτη-καταπατητή, η ιδιοκτησία αυτόματα επανέρχεται στην δημόσια περιουσία καί κατεδαφίζεται.

Να δούμε επί τέλους στα πότε σταματούν με λεπίδι όλες οι εμπρησμοί δασών, οι μπαζώσεις ρευμάτων, οι περιφράξεις παραλιών, οι καταπατήσεις δημόσιας γής εν γένει...

Μπορεί σοβαρά να επιχειρηματολογήσει κανείς πως είναι σκληρή ή καί απάνθρωπη η λύση αυτή; Μπορεί να πεί κάποιος πως είναι σκληρό καί απάνθρωπο το να παίρνεις την ΚΟΙΝΗ περιουσία από τα χέρια του καταπατητή και να την επιστρέφεις πίσω στον λαό;
Θέλουμε να κοπεί σαν από μαχαίρι διά παντός καί αμετάγκλητα το όνειδος της καταπάτησης εθνικών εκτάσεων, κοινής σε όλους μας ελληνικής γής από κάποιους πονηρούς καί αδίστακτους; Θέλει το Ελληνικό (παρα)κράτος να πάψει να ευτελίζεται και να ξευτελίζεται με φοροσυλλεκτικά νομοσχέδια τύπου "παροχή της δυνατότητας σε αυθαίρετους κατόχους δημοσίων εκτάσεων να εξαγοράσουν τις εκτάσεις και να λάβουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας".
Θέλετε κύριοι της εξουσίας να μαζέψετε χρήματα από τους καταπατητές, καί μάλιστα με εκπτώσεις; Όχι βέβαια! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να νομιμοποιήσετε την αρπαγή κοινής γής από όλους εμάς που δεν κλέψαμε, δεν κάψαμε, δεν μπαζώσαμε, δεν τσιμεντολιθώσαμε, δεν καταπατήσαμε, δεν βιάσαμε την Ελληνική φύση σε βάρος της κοινοχτημοσύνης πρός ίδιο όφελος καί πλουτισμό.
Εμάς όσους μαζέψαμε ένα βιός σιγά σιγά καί τίμια ώστε να πάρουμε ΝΟΜΙΜΑ ενα κτήμα ή μιά κατοικία μην μας φτύνετε γιά άλλη μιά φορά κατά πρόσωπο σαν να είμαστε οι βλάκες του χωριού.

Θέλει το Ελληνικό (παρα)κράτος λεφτά, επιτέλους άς μαζέψει ΕΝΟΙΚΙΑ ΧΡΗΣΗΣ από τους καταπατητές , ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, και ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ, Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. Απλά καί μόνον ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ διά βίου ενοικίαση, ώστε μετά θάνατον η ιδιοκτησία να περιέρχεται καί πάλι στον νόμιμο ιδιοκτήτη, τον Ελληνικό λαό.
Καί αυτό μόνον γιά τις ιδιοκτησίες που καταπατήθηκαν πρίν το 1975, έστω 1980. Γιά τις μετέπειτα, άς επιβληθούν καί πρόστιμα γιά παρελθόντα διαφυγόντα ενοίκια. Θέλει το φιλέσπλαχνο καί φιλοκαταπατητικό (παρα)κράτος να κάνει ψυχικά καί εκπτώσεις, άς τα κάνει στίς μετά το 1980 καταπατημένες ιδιοκτησίες και κτίσματα.
Θέλουμε να σταματήσει ο ανήθικος πλουτισμός μέσω βιασμού ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗς σε βάρος της κοινοχτημοσύνης της εθνικής μας κληρονομιάς απο εμπρηστές, μπαζωτές, επιτήδιους κλέφτες και καταπατητές, τότε, άς κοπεί διά παντός η ελπίδα "νομιμοποίησης" καί εξαγοράς, παρά μόνον προσωρινής ενοικίασης της αυθαίρετα καταπατημένης ιδιοκτησίας.
Σπάνια θα μπορούσε να βρεί κανείς καλύτερη εφαρμογή του "και η πίτα ολόκληρη καί ο σκύλος χορτάτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου