Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Περί ευθύνης υπουργών και ατιμωρησίας

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ";...!





Την τροποποίηση, στο μέτρο που το επιτρέπει το Σύνταγμα, του νόμου περί ευθύνης υπουργών προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

"Μέχρι το τέλος Ιουνίου, αναφέρει, θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ οριστική αλλαγή στο νόμο θα γίνει με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Καστανίδης τονίζει ότι στο νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, θα προβλέπεται δήμευση περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί, ενώ οι πολιτικοί θα χάνουν τα αξιώματά τους αν αποκρύπτουν την περιουσία τους ή συμμετέχουν σε εξωχώριες (Off Shore) εταιρίες.

Αναφέρει μάλιστα ότι θα εισηγηθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, την ενοποίηση των μηχανισμών ελέγχου του "Πόθεν Εσχες" και δίωξης "μαύρου χρήματος".

Ερωτηθείς για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι αρκεί να συμφωνήσουν με δήλωσή τους τα κόμματα ότι κάθε κατηγορία που δεν σχετίζεται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων θα οδηγεί χωρίς δεύτερη κουβέντα σε άρση της βουλευτικής ασυλίας. Ο κ. Καστανίδης αναφέρει ότι είναι λογικό να αισθάνονται οι πολίτες αδικημένοι και οργισμένοι και τονίζει ότι δεν αρκούν πλέον οι λεκτικές καταδίκες.

Σχετικά με τον παράνομο πλουτισμό ορισμένων, ο κ. Καστανίδης τονίζει ότι:

"Σας θυμίζω, ότι συνεστήθησαν ήδη δύο και θα συσταθούν και άλλες εξεταστικές επιτροπές, μεταξύ αυτών και αυτή που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την εγκληματική οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών. Θέλουμε να αναδειχθούν εξατομικευμένες ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία. Την ατιμωρησία δεν την αντέχει άλλο ο τόπος."

Τέλος, αναφερόμενος στο ρόλο της δικαιοσύνης, σημειώνει ότι καλείται να αποδείξει σε δύσκολες στιγμές ότι μπορεί να είναι αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών. "Θα αλλάξουν πολλά. Από τις κρίσεις και τις προαγωγές των δικαστικών λειτουργών μέχρι, το κυριότερο όλων, την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Όμως το σπουδαιότερο όλων σε στιγμές ιστορικές για την κοινωνία και τη χώρα είναι να αποδειχθεί ότι τη συνείδηση τη διαθέτουμε όλοι ακέραιη" λέει ο υπουργός."


Είναι πασίγνωστο πως οι ενέα στους δέκα πολιτικούς είναι διεφθαρμένοι. Η ατιμωρησία είναι ενδημική στον χώρο. Τα αστεία τώρα τέλειωσαν. Ο κόσμος ζητάει να πιεί αίμα πλέον. Άτομα σαν τον Βουλγαράκη, τον Παπαντωνίου, τον Ρουσόπουλο πρέπει να πάνε φυλακή!
Το να λές οτι θα αποδώσεις "πολιτικές ευθύνες" καί τελειώσαμε, είναι σαν να δακτυλοδείχνεις την φτιασιδωμένη πόρνη του δρόμου καί να την αποκαλείς "επί χρήμασι εκδιδόμενη κυρία" και τον νταβατζή-πορνοβοσκό της "επιχειρηματία προς ηδονήν ενασχολήσεων πεζοδρομίου". Ε! Οχι!
Ο κλέφτης είναι κλέφτης, ο επίορκος είναι επίορκος, ο παράνομα χρηματιζόμενος είναι προδότης του λαού, θέλει κρέμασμα, καί αφού δεν κρεμάμε στην Ελλάδα, τότε τουλάχιστον να πάει φυλακή! Κάποιοι πρέπει να παραδειγματιστούν στο τέλος της γραφής!
Κάποτε πρέπει να λειτουργήσει καί στην Ελλάδα το κράτος δικαίου, ώστε ο κάθε κλέφτης να πάει στην φυλακή.
Τα κρατητήρια γεμίσαν με Αφγανούς και Αλβανούς, μικροκλεφτρόνια. Οι
Αρμανοκουστουμαρισμένοι μεγαλοαπατεώνες, όσοι μας φόρτωσαν τα γερμένα υποβρύχια και όσοι ξεπούλησαν τα Ολυμπιακά ακίνητα σε μακιαβελικά Βατοπεδινά παζαρέματα, πρέπει να λογοδοτήσουν και να κλειστούν μέσα ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ! Οσο γιά την βίλα των πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων του Γιάννου Παπαντωνίου στην Σύρο (συνημμένη φωτογραφία), η την βίλα του Ρουσσόπουλου των πεντακοσίων εκατομυρίων ευρώ (χτισμένη ενάμισυ μόλις χρόνο από την υπουργοποίησή του!)...είμαι σίγουρος πως μετά την δήμευσή τους θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα καλό ποσό σε διεθνή πλειστηριασμό...να γίνει και καμιά επένδυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου