Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Λογική του παραλόγου από τα Σκόπια - "Εφόσον η γή είναι επίπεδη, άρα δεν είναι σφαιρική!"

 Έξαλλοι οι Σκοπιανοί για την Αμφίπολη!

Υποστηρίζουν ότι ο τάφος είναι δικός τους και χαρακτηρίζουν ανιστόρητα τα διεθνή μέσα που αναδεικνύουν το θέμα .


Η ανησυχία των Σκοπιανών για τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη και το ενδεχόμενο να έρθει στο φως ακόμη ένα ισχυρό επιχείρημα για την ελληνική ιστορία της Μακεδονίας, εκδηλώθηκε μέσα από το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Dnevnik. Το δημοσίευμα βάλλει ευθέως εναντίον του BBC, της Washington Post και των International Business Times χαρακτηρίζοντάς τους «αδαείς που χαρακτηρίζουν ελληνικό τον τύμβο, ενώ είναι σκοπιανός». 

Ο τίτλος του δημοσιεύματος έχει ως εξής: «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας». Σε αυτό το πρίσμα, η Dnevnik αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό. Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο «μακεδονικός τάφος», δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. 

Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει»! Με άλλα λόγια, η σκοπιανή εφημερίδα έγραψε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η γη είναι σκοπιανή και τα διεθνή μέσα διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του! Ωστόσο, δεν δημοσιεύουν τη συνέχεια της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά, ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας…

Επόμενος στόχος του δημοσιεύματος είναι η Μ. Βρετανία, «δηλαδή η χώρα η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα». Γράφει η εφημερίδα: «Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους «Ελλάδα» και «ελληνικός», χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912.

Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας». Κοινώς, οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι ανιστόρητοι γιατί αγνοούν ότι οι Έλληνες έζησαν στη Μ
ακεδονία πριν από τους Σκοπιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου