Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Ξεχειλίζει σιγά σιγά η κόπρος των εξοπλιστικών προμηθειών

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα από την απολογία Κάντα

Ποταμός αποκαλύψεων από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών - Πως στήνονταν οι διαγωνισμοί - Πως δίνονταν οι προμήθειες - Εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο 71χρονος πρώην διευθυντής εξοπλιστικών περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως στήνονταν οι διαγωνισμοί. Για τις προμήθειες κατ' αρχήν, είπε ότι οι όροι ήταν ελαφρώς φωτογραφικοί. Στη συνέχεια, όμως, ο τότε διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος φρόντιζε να τοποθετούνται συγκεκριμένα πρόσωπα στις επιτροπές αξιολόγησης με το αζημίωτο βέβαια. Όπως για γνωστά αντιαρματικά, που ο γνωστός έμπορος όπλων με γραφεία στο αεροδρόμιο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας πλήρωνε καλά.
Aίσθηση προκαλεί αναφορά του Αντώνη Κάντα για πρώην αρχηγό κυβερνώντος κόμματος, που υποστήριζε άλλη εταιρεία αεροσκαφών από αυτήν που είχε εισηγηθεί στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και  ένας παλαιός πολιτικός του ιδίου κόμματος με τον πρώην αρχηγό. Τελικά νίκησε ο αρχηγός του κόμματος και όχι ο υπουργός.
Η απολογία του κ. Κάντα ολοκληρώθηκε και από σήμερα αρχίζουν οι προσπάθειες των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου να εντοπίσουν και τους άλλους που χρηματίστηκαν από τους ίδιους επιχειρηματίες. Ηδη άνοιξαν τα στόματα με τον Π. Ευσταθίου , που κατονομάστηκε για το σύστημα ΕΡΜΗΣ να κάνει την αρχή! «Θα μιλήσω» διαμηνύει, «δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα».
Ο Α. Κάντας οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό σε άλλη πτέρυγα από τον Γιάννη Σμπώκο για...ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου