Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Χρυσαυγίτες λαθρομετανάστες στη Νέα Υόρκη

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής ΝέαςΥόρκης, όταν επιχείρησαν να παρέμβουν σε προβολή του ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία”, προκαλώντας την αντίδρασητου κοινού και μελών αριστερών οργανώσεων. Το νέο επεισόδιομε μέλη της Χρυσής Αυγής διαδραματίστηκε το Σάββατο στηνκεντρική αίθουσα του “Σταθακείου”, έδρα της ΟμοσπονδίαςΕλληνικών Σωματείων, όπου προβλήθηκε το ιστορικόντοκιμαντέρ με αντικείμενο την «άγνωστη ιστορία τουελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού», σε σενάριο ΚωστήΚαρπόζηλου και σκηνοθεσία Κώστα Βάκκα.

Το ντοκιμαντέρ "Ταξισυνειδησία - η άγνωστη ιστορία τουελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού" φέρνει στο προσκήνιο μίαξεχασμένη σελίδα της ελληνικής μεταναστευτικής εμπειρίαςστην Αμερική: την παρουσία των μεταναστών στο ριζοσπαστικόεργατικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τη διαδρομή της ελληνοαμερικανικής αριστεράς από τις αρχές του 20ουαιώνα έως τα χρόνια των Μακαρθικών διώξεων.

Το ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν στο κατάμεστο "Σταθάκειο" και 4 Χρυσαυγίτες νεαρής ηλικίας, την παρουσία των οποίωνείχαν εντοπίσει εξ' αρχής οι διοργανωτές. Μετά το τέλος της προβολής του, οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να παρέμβουν στησυζήτηση που ακολούθησε, κρατώτας μια ντουντούκα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση των διοργανωτώνπου τους απομάκρυναν από την αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής αποχώρησής τους υπήρξαν διαπληκτισμοί,χειροδικίες και σπρωξίματα, ενώ οι Χρυσαυγίτες φώναζαν προς τους παρευρισκόμενους: «θα πεθάνετε κομμούνια».

Ας σημειωθεί ότι είναι η πέμπτη προκλητική εμφάνιση μελών της Χρυσής Αυγής σε δημόσιο χώρο στη Νέα Υόρκη τοντελευταίο χρόνο. Τον περασμένο Αύγουστο έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους φωτογραφιζόμενοι παράνομα με ταμπλουζάκια της Χρυσής Αυγής μέσα στην έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, προσποιούμενοι ότιβοηθούν στη συλλογή ρούχων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα. Κατόπιν, έκαναν αισθητή την παρουσίατους στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια, κολλώντας αφίσες της οργάνωσης και προκαλώντας την κινητοποίηση και τηδιαμαρτυρία των τοπικών αρχών, εβραϊκών οργανώσεων και αριστερών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Ιανουάριο,επιχείρησαν παρόμοιου τύπου επεισόδιο, μετά το τέλος ομιλίας του στο αμφιθέατρο του Μεταπτυχιακού Κέντρου τουΔημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), στο Μανχάταν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ύστερα από παρέμβασητων διοργανωτών.

Η «Ε» είχε πληροφορίες ότι είχε υπάρξει συγκεκριμένη μάζωξη μελών της Χρυσής Αυγής στην οποία σχεδιαζόταν θεαματικό επεισόδιο σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας σημειωθεί ότι μέλη της Χρυσής Αυγής, για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν οργανωμένα μέσα στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ηςΜαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο, φορώντας τα μπλουζάκια της οργάνωσης και φωνάζοντας συνθήματα.

Κείμενο από: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου