Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Η αλητεία στην εξουσία...Εντολή καταστροφής εγγράφων έδωσαν για τον ΣΔΟΕ...

31 Δεκεμβρίου

Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β’) «Μεταβιβάζουμε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) την εξουσία να υπογράφει "Με εντολή Υφυπουργού" έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης», κάποιοι θα προσπαθήσουν να σβήσουν ίχνη.

Αυτό δεν το λέμε τυχαία μιας και το HOT DOC έχει αποκαλύψει πως το ΣΔΟΕ χρησιμοποιήθηκε ως πιστόλι εκβιασμών ακόμη και στο θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Η σχετική πληροφόρηση ήταν από τα ίδια τα στελέχη του ΣΔΟΕ που εξέφραζαν το φόβο πως η Υπηρεσία συγκέντρωνε στοιχεία από ελέγχους αλλά όχι για να ασκηθούν διώξεις…

Απλώς για να γίνουν πολιτικοί εκβιασμοί.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την σχετική επισήμανση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του, όπου είχε πει χαρακτηριστικά «μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr τα στοιχεία αυτά καταστρέφονται όπως και ισχυρές αποδείξεις για σκάνδαλα όπως αυτά των Υποβρυχίων, όπου το ΣΔΟΕ, είχε εξασφαλίσει αποδείξεις για το τι έκαναν οι Γερμανοί και πώς δόθηκαν μίζες από τα προγράμματα για τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου