Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Αγρια επίθεση κατά μεταναστών και δημοσιογράφου από τη Χρυσή Αυγή

Συγκάλυψη από την αστυνομία, κατά τους συναδέλφους του Μιχάλη Τεζάρη
Αγρια επίθεση κατά μεταναστών και δημοσιογράφου από τη Χρυσή ΑυγήΈνα ακόμη περιστατικό προπηλακισμού δημοσιογράφου σημειώθηκε τα βράδυ της Κυριακής, στη διάρκεια νέας άγριας επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Χρυσαυγίτες εντόπισαν τον δημοσιογράφο του Σκάι, Μιχάλη Τεζάρη, να τραβάει φωτογραφίες από τα γεγονότα, έτρεξαν προς το μέρος του, τον περικύκλωσαν και τον γρονθοκόπησαν, ενώ του άρπαξαν και τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το γεγονός καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για τη νέα επίθεση αυτή τη φορά κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του Σκάι, Μιχάλη Τεζάρη.
»Ο συνάδελφος βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όταν δέχθηκε την επίθεση τραμπούκων και εθνικιστικών ομάδων, ενώπιον και αστυνομικών.
»Το γεγονός αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ενημέρωσης».
Καταδίκη από τους συναδέλφους του
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι του Σκάι στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Άλλο ένα θλιβερό επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σε όλα εκείνα τα περιστατικά βίας και σκοταδισμού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και που δείχνουν ότι η κατάσταση με την ανάκαμψη του φασισμού -όπως εκφράζεται μέσα από τη δράση της Χρυσής Αυγής- έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

»Στην έκρυθμη πραγματικότητα των τελευταίων ημερών στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με τις τυφλές επιθέσεις κατά μεταναστών και Ελλήνων, παράλληλα με τις γνωστές λεκτικές επιθέσεις που εξαπολύουν πολύ συχνά μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοσιογράφων, αυτή τη φορά ήρθε να προστεθεί η επίθεση με χτύπημα στο κεφάλι εναντίον του ρεπόρτερ του Σκάι, Μιχάλη Τεζάρη και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει το θέμα.


»Ο συνάδελφος, αφού περικυκλώθηκε από μία ομάδα εξαγριωμένων φασιστών, γιατί τόλμησε(!) να επιχειρήσει να τραβήξει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο, τελικά προπηλακίστηκε, γρονθοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Τα μέλη της φασιστικής ομάδας, έφτασαν στο σημείο να κλέψουν ακόμη και την δημοσιογραφική του ταυτότητα!


»Στην κατάπτυστη επίθεση, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ‘χαλαρή’ παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των κατοίκων της περιοχής, δεν έκαναν καμία προσαγωγή μελών της Χρυσής Αυγής που κατέστρεψαν τα καταστήματα και τις περιουσίες πολιτών. Όπως ακριβώς δεν επιχείρησαν να σταματήσουν και την χειροδικία των φασιστών εναντίον του δημοσιογράφου, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια τους. Όχι μόνο δεν τους συνέλαβαν, αλλά προσπάθησαν μάλιστα να μεγεθύνουν την σημασία της παρουσίας τους, λέγοντας στον Μιχάλη Τεζάρη, ότι χάρη σε αυτούς αποσοβήθηκαν τα χειρότερα προς το πρόσωπό του»
.

 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=482518

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου