Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτη ανθελληνική προπαγάνδα από τον Νταβούτογλου

Ο μεγαλοϊδεάτης Νταβούτογλου έφτασε σε σημείο να μας απειλήσει ακόμη και με… τζιχάντ, ανασύροντας από το παρελθόν δήθεν προσβολή του ισλάμ από τον Σοφοκλή Βενιζέλο, γιο του Ελευθερίου

12 Νοε 2014 - 04:13
Picture 0 for Απίστευτη ανθελληνική προπαγάνδα από τον Νταβούτογλου
Τι πρέπει να συμβεί άραγε, ώστε να αντιληφθούν οι αρμόδιοι πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συμπεριφοράς σε μια χώρα, η οποία καθημερινώς, πλέον, προβαίνει και σε μια εχθρική ενέργεια εις βάρος μας; Ο μεγαλοϊδεάτηςΝταβούτογλου έφτασε σε σημείο να μας απειλήσει ακόμη και με… τζιχάντ, ανασύροντας από το παρελθόν δήθεν προσβολή του ισλάμ από τον Σοφοκλή Βενιζέλο, γιο του Ελευθερίου.

Γίνεται αντιληπτό, πως η περίπτωση του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου δεν είναι πλέον αρμοδιότητας διεθνολόγων, αλλά ψυχιάτρων. Το δυστύχημα είναι ότι τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και με έμφοβα σύνδρομα, αντί να τους γελοιοποιήσουμε διεθνώς, όπως ήδη γίνεται στην Ευρώπη, όπου τους κλείνουν τις πόρτες.

Από την Προύσα, όπως είναι το όνομα της πόλης από το 202 π.Χ., όταν την χάρισε ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Ε΄ στον Προύσιο Α΄ της Βιθυνίας ως δώρο για την βοήθεια που του είχε προσφέρει σε μια μάχη κατά της Περγάμου, ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου είπε προ τριών ημερών:

«Όπως στα χρόνια της κατοχής (εννοεί την απόβαση των Ελλήνων στην Ιωνία το 1922) μπήκαν μέσα στο ταφικό μνημείο του Οσμάν Γκαζί στην Μπούρσα με τις μπότες τους, έτσι τώρα και αυτοί (οι Ισραηλινοί) προσπάθησαν να μπουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με τις μπότες τους. Όπως τότε οι δυνάμεις μας στην Μπούρσα τους εμπόδισαν (τους Έλληνες) να μπουν μέσα, έτσι τώρα θα εμποδίσουν τις δυνάμεις κατοχής (το Ισραήλ) να μπουν μέσα. Τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και όλοι οι μουσουλμάνοι θα εναντιωθούν».

Ουσιαστικά ο κ.  Νταβούτογλου καλεί σε τζιχάντ κατά του Ισραήλ αλλά εμμέσως και κατά της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι βέβηλοι του Ισλάμ και οι Ισραηλινοί ακολουθούν τα βήματά μας.

Τι συνέβη στην Προύσα, έφερε στην επικαιρότητα ο γνωστός ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ο οποίος κι αυτός ως «μοναχόλυκος» επιχειρεί να εγείρει κοιμισμένες συνειδήσεις. Διαβάστε προσεκτικά τις απίθανες εκδοχές ενός συνηθισμένου περιστατικού, στο οποίο από τότε οι Τούρκοι έδωσαν μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν, με τους αστικούς μύθους της Τουρκίας ο Σοφοκλής Βενιζέλος φέρεται να μπήκε στον τάφο του Οσμάν Γκαζί (πρώτος Σουλτάνος και ιδρυτής της δυναστείας των Οθωμανών Αυτοκρατόρων) κλωτσώντας την πόρτα και επίσης δεν έβγαλε τις μπότες του «βάζοντας μέσα στον τάφο την σκόνη από τις μπότες του», είχε πει χαρακτηριστικά στην ομιλία του προς την τουρκική εθνοσυνέλευση τον Νοέμβριο του 1922 ο υπουργός Οικονομικών, Μαχμούτ Εσάτ Μπέη.

«Ακούμπησε μάλιστα τις μπότες με τα σπιρούνια τους πάνω στην σαρκοφάγο του Οσμάν Γκεζί και φώναξε: Σήκω Οσμάν! Μπορεί να άργησα αλλά ήρθα να σε πυροβολήσω», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με ένα άλλο ιστορικό κείμενο του Yazar Asım Ümit ο Σοφοκλής Βενιζέλος πριν βγάλει την φωτογραφία φώναξε: «Σήκω Οσμάν! Σήκω και κοίτα το κράτος των απογόνων σου. Διαλύσαμε αυτό που ίδρυσες. Ήρθα εδώ για να σε σκοτώσω».

Σε άλλο τουρκικό κείμενο ο Σοφοκλής Βενιζέλος όταν μπήκε στο ταφικό μνημείο έβγαλε το σπαθί του και είπε «Ας βγάλουμε ένα σουβενίρ από την Προύσα» ενώ σε άλλο κείμενο του Ζεκέρια Γιλντίζ από το Πανεπιστήμιο Γκουμουσιουγιού «ο Σοφοκλής Βενιζέλος με στάση που θύμιζε Δον Κιχώτη είπε στον φωτογράφο ότι θα στείλει την φωτογραφία στην Αθήνα με την εξής λεζάντα: «Ο στρατός μας νίκησε στην Προύσα. Ο ιδρυτής της Οθωμανικής Δυναστείας είναι κάτω από τα πόδια μου. Πήρα την εκδίκηση για την πτώση του Βυζαντίου».

Κεντρικό σημείο όλων αυτών των εκδοχών, που είναι διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, είναι «η προσβολή των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους και το ισλάμ» που τους εξαγρίωσε τότε και εξακολουθεί σήμερα να εξαγριώνει τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που απειλεί την Ελλάδα με ιερό πόλεμο για αυτή την φωτογραφία.


Πώς συνέβησαν τα πράγματα: Οι ελληνικές δυνάμεις εντός τριών ημερών κάλυψαν απόσταση 120 χιλιομέτρων και διέλυσαν στην κυριολεξία όλες τις οργανωμένες δυνάμεις του κεμαλικού στρατού. Ο Σοφοκλής από την Προύσα έγραψε, γεμάτος υπερηφάνεια, προς τη μνηστή του: «Προχθές ο ανταποκριτής τού Daily Mail με εφωτογράφισε πλησίον των πυροβόλων μου και εις την ανταπόκρισίν του προς την εφημερίδα του έγραψεν ότι ενώ ο πατέρας αγωνίζεται εις την Δύσιν ο υιός μάχεται εις την Ανατολήν».

Κάτω από τις συνθήκες αυτές βγήκε και η φωτογραφία του Σοφοκλή Βενιζέλου στον τάφο του Οσμάν Γκαζί στην Προύσα, που έμελε να σημαδέψει την σύγχρονη ιστορία. Η φωτογραφία σώζεται στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο και φυσικά έχει μια άλλη λεζάντα, που διαφέρει από αυτά που γράφουν οι τούρκικες πηγές: «Η Ελλάς αναγεννώμενη, η Τουρκία θνήσκουσα. Ο υιός του Προέδρου της Κυβερνήσεως ταγματάρχης Βενιζέλος παρά του τάφου του Οσμάν στην Προύσσα» είναι το κείμενο της φωτογραφίας.

Ο κ. Νταβούτογλου, για να εξάψει το ανθελληνικό μένος των Τούρκων, ανέσυρε από την λήθη ένα περιστατικό, παρουσιάζοντάς το κατά την τουρκική προπαγανδιστική συνήθεια, στέλνοντάς μας μήνυμα εχθρότητας (αλλά εμείς, αγρόν αγοράζουμε).

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=200783

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου