Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ἐκραύγασαν οὖν ἐκεῖνοι Ἆρον ἆρον σταύρωσον αὐτόν

Οι Ελβετοθρεμένοι Listοσυμορρίτες αντεπιτίθενται!
Ενοχή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ!!!
Με το σκεπτικό ότι τα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα Λαγκάρντ δεν συναίνεσαν στη δημοσίευση, αλλά και το ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος... ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κ. Βαξεβάνης για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία "συγκρούονται"», επεσήμανε ο εισαγγελέας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα ήταν διαφορετική η προσέγγιση της υπόθεσης αν ο Κ. Βαξεβάνης δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».

Λίγο νωρίτερα, στην απολογία του, ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα.

Σε πρώτο βαθμό ο κ. Βαξεβάνης είχε κριθεί αθώος, όμως μετά την έφεση υπέρ του Νόμου που άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας, βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου