Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ancient Theater of Sparta to be Restored

By Evangelia Kagkelidou


An important but neglected ancient theater is being restored and given to the public thanks to a partnership between private and governmental services..

With the help of the association DIAZOMA and a sponsorship by Niarchos Foundation, the study for the promotion of the ancient theater of Sparta was completed. The project has a budget of around 5 million and will be implemented by the Directorate of Restoration of Ancient Monuments, Ministry of Culture. Meanwhile the Peloponnese region offers €100,000 in order for excavations to be carried in the auditorium, where there is the possibility for new findings to come to light.

Ms Mendoni said, that the implementation of the first phase of the project is scheduled to begin in 2014 and will be complete in 2015. Long term, the renovation of the theater could continue, possibly by integrating archaeological material from future excavations. As part of a broader effort to project the heritage of Sparta, restoration work in ancient Acropolis is still in progress while, as noted by the district commissioner of Peloponnese, Petros Tatoulis, the excavations on the lot that will be erected in the new Archaeological Museum Sparta, are about to start.

http://greece.greekreporter.com/2013/11/05/ancient-theater-of-sparta-to-be-restored/

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Guardian: Ελληνες εφοπλιστές χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή για να ανοίξει γραφεία

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian ισχυρίζεται ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της εκτός ελληνικών συνόρων και να διευρύνει την απήχηση της στις χώρες όπου υπάρχουν ελληνικές μειονότητες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα υπάρχουν έντονες φήμες ότι Eλληνες εφοπλιστές χρηματοδοτούν την Χρυσή Αυγή προκειμένου να ανοίξει γραφεία στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία για να προσηλυτίσουν τους Eλληνες του εξωτερικού.

Η Χρυσή Αυγή «θέλει να δημιουργήσει κύτταρα σε κάθε γωνιά του κόσμου» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα συνδέοντας τη δράση της με Βρετανούς νεοναζί κατά την περίοδο ίδρυσής της στην δεκαετία του '80.

Τότε, όπως γράφει o Guardian άρχισε να ανοίγει γραφεία στη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η νέα διεθνής ώθηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έρχεται ως αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή άνοδο των ποσοστών της και τη φέρνουν στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή τον περασμένο χρόνο με 18 βουλευτές, οι υπερεθνικιστές δείχνουν να συγκεντρώνουν τώρα το 11,5%, γράφει το ρεπορτάζ της Guardian αναφερόμενο στην έντονη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από πλούσιους εφοπλιστές, που κατέστησαν εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

«Η οργάνωση -της οποίας το έμβλημα μοιάζει πολύ με τη σβάστικα και της οποίας τα μέλη συνηθίζουν να χαιρετίζουν ναζιστικά- έχει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση από τους Ελληνες, προάγοντας τον εαυτό της ως τη μόνη πολιτική δύναμη που είναι πρόθυμη να πατάξει το «σάπιο κατεστημένο». Εν μέσω φημών ότι απολαμβάνει της στήριξης πλούσιων εφοπλιστών, έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα.

Μετά την Ελλάδα ακολούθησε η Γερμανία και σχεδιάζεται η επέκταση με δεκάδες γραφεία στην Αυστραλία, όπως γράφει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Μελβούρνης, ότι το Κόμμα του αποφάσισε να δημιουργήσει «κύτταρα όπου υπάρχουν Έλληνες, επειδή ο λαός κατάλαβε ότι η Χρυσή Αυγή λέει την αλήθεια».

«Στους άμεσους στόχους μας είναι η δημιουργία γραφείου και τοπικής οργάνωσης στη Μελβούρνη και πολύ σύντομα βουλευτές μας θα επισκεφτούν την Αυστραλία» είχε δηλώσει ο κ. Κασιδιάρης.

Δηλώσεις που ξεσήκωσαν πολλούς Ελληνες ομογενείς, όπως σημειώνει ο συντάκτης του ρεπορτάζ της Guardian.

Αντιδράσεις από εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς

«Δεν βλέπουμε τίποτε χρυσό στη Χρυσή Αυγή» λέει ο πατέρας Αλεξ Καρλούτσος, ηγετική φυσιογνωμία της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

«Εθνικισμός, φασισμός και ρατσισμός δεν αποτελούν μέρος της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» τονίζει με έμφαση ο ίδιος.

Ομως η Χρυσή Αυγή σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα και δεν παύει να στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό για ενίσχυση και επέκταση της δράσης της, όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Ψαρράς συγγραφέας της «Μαύρης Βίβλου της Χρυσής Αυγής».

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα άλλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της στις αρχές του '80 είχε το ένα της μάτι στραμμένο έξω» λέει, ο συγγραφέας.

«Ανάλογες ομάδες στην Ευρώπη έδωσαν στο κόμμα ιδεολογική άλλοτε και οικονομική στήριξη για να τυπώσει βιβλία και περιοδικά. Μετά την χρόνια εισαγωγή ναζισμού, τώρα θέλει να εξάγει ναζισμό» αναφέρει ο κ.Ψαρράς συμπληρώνοντας ότι μέλη της έχουν τακτές συναντήσεις με νεοναζί της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.

Καθώς οι έλληνες της διασποράς υπολογίζονται σε επτά εκατομμύρια η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που της δίνει η δημοσκοπική άνοδος να επεκταθεί, παγκοσμίως, συνεχίζει το ρεπορτάζ προβλέποντας ότι οι νεοναζί θα ρίξουν το βάρος της επέκτασής τους κυρίως στους Ελληνες των ΗΠΑ που φθάνουν τα τρία εκατομμύρια.

Ηδη, αφίσες και προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται στην Αστόρια, όπου το κόμμα των ακροδεξιών άνοιξε και λειτουργεί τοπική οργάνωση.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και θα χειροτερέψει» υποστηρίζει ο κ. Ψαρράς.

«Το 2009 ήταν ένας πολιτικός παρίας με 0,29% των ψήφων και σήμερα έχει διεθνείς φιλοδοξίες. Πριν από δέκα χρόνια θα σε έλεγαν τρελό αν πίστευες ότι η Χρυσή Αυγή θα γινόταν η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και τώρα δείτε πού βρίσκεται».

Πηγή: Guardian

Διαφυλαγμένος (λόγω 4%) ο υμένας της γεροντοκόρης - που όμως ελπίζει...!


Τσίπρας: Είμαστε ηθικοί επειδή δεν κυβερνήσαμε



Καλά γιά να πούμε την πικρή αλήθεια δεν είναι και επιχείρημα αυτό, σύντροφε πρόεδρε...είναι σαν να λέμε : "έμεινα παρθένα επειδή κανείς δεν με ήθελε!"

Ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ηθική «πιστοποίηση» του κόμματός του επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει την έλλειψη... κυβερνητικής εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Με δεδομένα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει με αλληλοκατηγορίες περί διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων, αφενός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα και αφετέρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ για τα υποβρύχια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιέγραψε την Τρίτη τον λόγο για τον οποίο - κατά τη γνώμη του - το κόμμα του έχει «ποιοτικό» πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε και αφορούσε την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Τσίπρας είπε τα εξής: «Έχουμε τέσσερα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά που σαπίζουν, 2,5 δισ. ευρώ του ελληνικού λαού έχουν πάει στράφι επειδή μας έφεραν έναν ψευτοεπενδυτή που δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για να στρίψει μια βίδα, και επειδή ζητάμε το αυτονόητο, που θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να το ζητήσουν, να το εξετάσουμε, πώς έγινε αυτό το πράγμα; Ποιοι φταίνε; Ποιες συμβάσεις έγιναν; Μας κατηγορούν ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους. Είναι αστείοι φυσικά. Τους έχει πάρει στο ψιλό ο κόσμος».

Στη συνέχεια ωστόσο, ο κ. Τσίπρας έδωσε μία απάντηση, μέσω της οποίας εμφανίστηκε να αξιώνει την αντιμετώπιση του κόμματός του ως de facto «ηθικού» και των άλλων πολιτικών δυνάμεων ως de facto «ανήθικων».

«Ξέρετε κάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, οφείλω να το ομολογήσω, δεν έχουμε κυβερνήσει. Θα κριθούμε, θα κυβερνήσουμε σύντομα. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν επί δεκαετίες μέσα στο βούρκο της διαπλοκής, είναι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, και σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες. Προσπαθούν να χτυπήσουν αυτό το ηθικό πλεονέκτημα με αστειότητες. Είναι αστεία όλα αυτά που λένε. Αλλά είμαστε εδώ να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Να μιλήσουμε επί της ουσίας».

Κατέληξε δε με υπαινιγμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, περί συγκάλυψης συμφερόντων, και αιχμές για προηγούμενες παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ κατά του κ. Βενιζέλου, για το θέμα των υποβρυχίων.

«Είμαστε ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να ανοίξει αυτό το διάλογο, ποια συμφέροντα καλύπτει; Ποιόν καλύπτει στο θέμα των υποβρυχίων; Ποιανού υπουργοί ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τον κ. Βενιζέλο για τη διαπλοκή με τον κ. Σάφα;», είπε σχετικώς ο κ. Τσίπρας.

ἐκραύγασαν οὖν ἐκεῖνοι Ἆρον ἆρον σταύρωσον αὐτόν

Οι Ελβετοθρεμένοι Listοσυμορρίτες αντεπιτίθενται!
Ενοχή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ!!!
Με το σκεπτικό ότι τα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα Λαγκάρντ δεν συναίνεσαν στη δημοσίευση, αλλά και το ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος... ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κ. Βαξεβάνης για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία "συγκρούονται"», επεσήμανε ο εισαγγελέας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα ήταν διαφορετική η προσέγγιση της υπόθεσης αν ο Κ. Βαξεβάνης δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».

Λίγο νωρίτερα, στην απολογία του, ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα.

Σε πρώτο βαθμό ο κ. Βαξεβάνης είχε κριθεί αθώος, όμως μετά την έφεση υπέρ του Νόμου που άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας, βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο.

naftemporiki.gr

Αν και 150 κιλά ο Βενιζέλος είναι το πιο αδύνατο σημείο της κυβέρνησης

του Στρατή Μαζίδη

Μολονότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι περίπου 150 κιλά, ίσως λέω και λίγα, εντούτοις αποδεικνύεται το αδύνατο σημείο της κυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα να... το έχει καταλάβει πολύ καλά αυτό.

Γιατί να χτυπήσει το Σαμαρά που έχει και 125 στηρίγματα περίπου; Βαράει τον ετοιμοθάνατο και ρίχνει έτσι όλο το δένδρο.

Το ζήτημα είναι πως εξαρχής το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο κος Βενιζέλος καθώς αυτός είναι ότι έχει απομείνει από το κόμμα αυτό, ήταν ο αδύναμος κρίκος.

Η λίστα Λαγκάρντ, τα υποβρύχια που γέρνουν ακόμη και το χαράτσι που αυτός εμπνεύστηκε κι εφάρμοσε, τον καθιστούσαν ως τον πιο εύκολο στόχο.

Κακά τα ψέματα, στα θέματα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το τακτικό - ηθικό πλεονέκτημα διότι έχει εν προκειμένω καθαρά χέρια.

Ο Αλέξης χτυπά αλύπητα το Βενιζέλο ώστε και την κυβέρνηση να ρίξει και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ να απορροφήσει.

Ο ουσιαστικός του αντίπαλος, ο Αντώνης Σαμαράς είναι με τα χέρια δεμένα στα παραπάνω θέματα διότι κινώντας τις διαδικασίες, τις οποίες φυσικά υποσχόταν όπως τόσα άλλα προεκλογικά, είναι σα να ανατρέπει τον εαυτό του.

Απεναντίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο ...χοντρό κορμό κι αν διαθέτει, ξυλεύεται εύκολα και πέφτει σίγουρα.

Καί η Φωτης-μένη Λοβέρδιος κεντροαριστερά να αντιστηρίζει την διά σκανδάλων ζέχουσα Μπενιζέλιο κεντροδεξιά

Και σας ερωτώ: είναι δυνατόν αυτή η ψυχούλα να κατηγορείται γιά "υποβρύχια" διαπλοκή...?

Σύγκλιση ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ, Λοβέρδου για φάρμακα και υποβρύχια

«Ναι» στη μείωση τιμής των φαρμάκων, «όχι» στην Εξεταστική για τα ναυπηγεία
Σύγκλιση ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ,  Λοβέρδου για φάρμακα και υποβρύχια




Η ρύθμιση για τη μείωση της τιμής 6.000 φαρμάκων και η Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια, δημιούργησαν ένα μπλοκ δυνάμεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο - εξαιρώντας τη ΝΔ - έχει την προοπτική να πάει πιο μακριά από τη συγκυρία. Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, θα ψηφίσουν με τον ίδιο τρόπο σε αυτά τα δύο θέματα: υπέρ της μείωσης της τιμής στα φάρμακα και κατά της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Με τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ενόψει ευρωεκλογών, να εντείνονται παρουσιάζει ιδαίτερο ενδιαφέρον η στάση και η επιχειρηματολογία των τριών κομμάτων επί των δύο αυτών καυτών θεμάτων. Το ΠαΣοΚ, που έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τη διάταξη για τα φάρμακα, βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο καταγγέλλει ευθέως ότι εξυπηρετεί συμφέρονται και στις δύο περιπτώσεις.

Για τα φάρμακα, επισημαίνει ότι «επί 5 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει το λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του για την ψήφιση μιας διάταξης, η οποία εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές του φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές. Και έφθασαν δυστυχώς εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να υπονομεύουν ανοιχτά τον ΕΟΦ, και να δημιουργούν αδικαιολόγητα σκιές για την δημόσια υγεία προκειμένου να «θολώσουν τα νερά» για τις επιλογές τους».

Αλλά και με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Αλ. Τσίπρα στην οποία δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό ηθικό πλεονέκτημα επειδή δεν έχει κυβερνήσει και ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν επί δεκαετίες μέσα στο βούρκο της διαπλοκής, έριξαν τη χώρα στα βράχια και σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες, η Χαρ. Τρικούπη σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι έχει «μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα» γι' αυτό μπορεί να δημαγωγεί, να λασπολογεί και να επιτίθεται με χυδαίο τρόπο. Θα έπρεπε να έχει όμως υπ' όψιν του ότι το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα δεν αυτοαπονέμεται αλλά κερδίζεται καθημερινά. Και όταν παίζει εν ψυχρώ με τα οργανωμένα συμφέροντα, εύκολα χάνεται. Και δεν υπάρχει φάρμακο για να το αντιμετωπίσει. Για τα υπόλοιπα "ραντεβού στην Βουλή"».

Στο αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, η Χαρ. Τρικούπη αντέδρασε με μια δεκασέλιδη ανακοίνωση, στην οποία χαρακτήριζε «βατερλό για τον κ. Τσίπρα» την πρόταση που κατέθεσε, η οποία δεν αφορά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Ευ. Βενιζέλου, όπως είχε εννοήσει ο κ. Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, αλλά ζητεί να ερευνηθούν οι πράξεις και οι παραλήψεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας από το 1998 έως το 2013. Το ΠαΣοΚ μιλά για «κείμενο διαφυγής» της Κουμουνδούρου και έθετε το ερώτημα: «Τι σχέση έχει το περιεχόμενο και το ύφος της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ με όσα έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας, μέχρις ότου λάβουν απάντηση στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί της πρότασης μομφής;». Το ΠαΣοΚ επιμένει στην κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση αυτή εφάπτεται εξ αντικειμένου με συμφέροντα που θίχθηκαν λόγω της ακύρωσης των αρχικών συμβάσεων και προειδοποιεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα δώσει στη Βουλή μια «μονομαχία πολιτικού και προσωπικού ήθους».

Στην ανακοίνωση του ΠαΣοΚ, η Κουμουνδούρου απάντησε με non paper, το οποίο η Χαρ. Τρικούπη απάντησε με το εξης σχόλιο: «Το πρώτο απολογητικό υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν που έμπλεξαν και πόσο εκτεθειμένοι είναι. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να αυτό αποκαλύπτονται. Το σημερινό απολογητικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί την περίεργη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων , των οφσετάδων.

Θα μάθουν πολλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή. Ως προς τα υποβρύχια τι ήθελε ο κ. Τσίπρας, να μείνουν αλώβητοι οι μηχανισμοί υπόπτων πληρωμών μέσω ΑΩ και να διατηρηθούν οι ''προσαρμοζόμενες '' τιμές αντί να γίνουν δεκτές οι σταθερές και ασφαλείς τιμές που προβλέπει ο νόμος του 2010 ;
Η ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα όσο προχωρά η συζήτηση θα εκτίθεται ανεπανόρθωτα . Έπεσαν ήδη πολλά : φάρμακα, ναυπηγεία, ενεργειακά , τραπεζικά …»


Την Τρίτη, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, αποφασίστηκε παρότι αναγνωρίζεται η ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων, η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΔΗΜΑΡ δεν επιλέγει την τεχνική πόλωση και τη ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία, εξάλλου εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Παπαδημούλης, σχολίασε την απόφαση αυτή μέσω twitter: «"Οχι" από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ,στην πρόταση εξεταστικής για τα υποβρύχια. "Παρών" στην ψήφο δυσπιστίας. Γιατί, άραγε, έφυγαν απο την Κυβέρνηση;».

Οι διαξιφισμοί είχαν αρχίσει από το πρωί, όταν ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπ. Λυκούδης, έκλεισε με πάταγο την πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε «άκαιρη», «επικίνδυνη» και «αποπροσανατολιστική» για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ οποιαδήποτε προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα ήταν «καταστροφικό να γίνει η ΔΗΜΑΡ συμπλήρωμα, προεκλογικό ή μετεκλογικό», του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λυκούδης, επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. «Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ πως έχει ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση», είπε. Απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο της επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. «Δεν μπορεί να είσαι μέσα και έξω», είπε.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο κ. Α. Λοβέρδος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε μιλώντας στον Real, «δεν έχει ψηφίσει καμία μείωση φαρμάκων από το 2010 και αντιτάχθηκε στην επιστροφή 3 δις ευρώ ετησίως από τη σπατάλη και τη διαφθορά».Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, δήλωσε ότι θα ψηφίσει την τροπολογία για τη μείωση των τιμών στα φάρμακα και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να αποσύρει κυρίως την παράγραφο 10 του άρθρου 5 της τροπολογίας που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να καθορίζει το ποσοστό κέρδους των εμπλεκομένων στο φάρμακο.

Ενδιαφέρον όμως έχει και το σκεπτικό με βάση το οποίο θα καταψηφίσει, όπως είπε, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική για τα υποβρύχια, η οποία στοχοποιεί τον κ. Βενιζέλο. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει. Αποκλειστικό στόχο έχει να δημιουργήσει ρωγμή στην κυβέρνηση. Για λόγους πολιτικής τακτικής στρέφεται εναντίον προσώπων με μομφές ηθικής τάξης, σε πράγμα που είναι ηθικά ανεπίτρεπτο και πρέπει να αποδοκιμαστεί. Αλλωστε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρεία Μάρκου Μπόλαρη που παρέπεμψε τον κ. Τσοχατζόπουλο εξέτασε και τη φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ελεχθεί», δήλωσε.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

AYTO KI AN EINAI AΠATH!...Όταν ο Βενιζέλος «ξέπλενε» τα υποβρύχια και τον Άκη

Ήταν το 2010 όταν ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε να «ξεπλύνει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και να απαλλάξει από τα χρέη της, την εταιρεία HDW των «αδιάφθορών» Γερμανών. Πως έγινε αυτό
Με το να προσθέσει μια μικρή τροπολογία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ιδιοκτησίας HDW) σε νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων» κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι στη γερμανική εταιρία και να χρεώσει τον ελληνικό λαό με 1 δις ευρώ.
Η αρχή έγινε τo 2001 όταν ο τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος, εκμεταλλευόμενος το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από δημοσιογράφους για μεγάλη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, άρχισε να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είχε κατεπείγουσα ανάγκη από υποβρύχια.
Εκείνη την εποχή, οι πιο συμφέρουσες επιλογές ήταν από την Σουηδία και την Ισπανία. Πάραυτα επιλέχθηκαν υποβρύχια το οποία δεν είχαν καν δοκιμαστεί, τα S214 της εταιρείας HDW, γερμανικών συμφερόντων, τα οποία ήταν ακόμα σε φάση πρωτοτύπου.
Προκειμένου να κατευθύνουν την αγορά προς την γερμανική εταιρεία, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση σε ξενοδοχείο στην Ελβετία, όπου και αποφασίστηκε η δημιουργία 2 ομάδων εργασίας. Η μια θα αναλάμβανε να πείσει τις διάφορες επιτροπές – πολιτικούς και η άλλη που αποτελούνταν κυρίως από συνδικαλιστές θα αναλάμβανε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει ένα σκηνικό κρίσης στα ναυπηγεία.
Με το πρόσχημα της αναταραχής που επικρατούσε στα ναυπηγεία και για την σωτηρία των εργαζομένων, η HDW μπήκε στο παιχνίδι υποσχόμενη ότι θα έφτιαχνε τα ναυπηγεία και θα έσωζε τους εργαζόμενους.
Μετά από τις αποκαλύψεις που ήρθαν από δίκες στο Μόναχο και ενώ διαπιστώθηκε παράλληλα ότι το υποβρύχιο έγερνε και ουδείς έπαιρνε το ρίσκο να το παραλάβει, εμφανίστηκε και το ΣΔΟΕ για να κάνει έρευνα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που άνηκαν τότε στην HDW.Εκεί το ΣΔΟΕ ήρθε αντιμέτωπο με πλαστά τιμολόγια, εικονικές τιμολογήσεις αλλά και μια έρευνα για θαλάσσιες έρευνες στη Βολιβία, η οποία όμως κατά σατανική σύμπτωση δεν έχει θάλασσα.
Οι αποζημιώσεις και οι ρήτρες που έπρεπε να καταβάλει η γερμανική εταιρεία υπολογίζονταν στα 500εκ ευρώ. Μαζί με τα υποβρύχια που έγερναν και τις καθυστερήσεις, όλα μαζί έφταναν το 1 δις.
Ο από μηχανής Θεός…Βενιζέλος
Εκεί λοιπόν εμφανίζεται ο Ε. Βενιζέλος ο οποίος ψηφίζει μια τροπολογία στο Ν.3885/2010 για την «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων» η οποία απαλλάσσει την HDW από κάθε ρήτρα, πρόστιμο και φορολογικό έλεγχο. Αναλαμβάνει επίσης να πριμοδοτήσει την γερμανική εταιρεία με την αγορά άλλων 2 υποβρυχίων αξίας 500 εκ., προκαταβάλλοντας μάλιστα και ολόκληρο το ποσό.
Όλα αυτά πάλι με το πρόσχημα της σωτηρίας των εργαζομένων.
Ο κ Ισκαντάρ Σαφα όταν μπαίνει θέμα μη παράδοσης βγαίνει και εκθέτει τον Βενιζέλο ότι αυτός επέμενε για την προκαταβολή των ποσών. Χαρακτηριστικό των μεθοδεύσεων που έγιναν, αποτελεί και το γεγονός ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 το 75% των μετοχών του ναυπηγείου Σκαραμαγκά πουλήθηκε σε εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 26.000 ευρώ.
Επίσης, η παράγραφος Η του άρθρου 22 που προέβλεπε ότι οι καταβολές των χρημάτων θα εξαρτιόταν από την πρόοδο των εργασιών, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την ώρα της ψήφισης.
Τα ίδια και στον Πρίνο
Ο Ε. Βενιζέλος όμως είχε και παρόμοια προϊστορία.
Το ίδιο είχε συμβεί και την δεκαετία του 90 με τα πετρέλαια Καβάλας, όταν η καναδική εταιρεία τελείωσε την εξόρυξη και έπρεπε να καταβάλει 500 εκ ευρώ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και τις εξέδρες.
Τότε πάλι με το πρόσχημα της σωτηρίας των 246 εργαζομένων έδωσε τα πετρέλαια σε μια ελληνική εταιρεία και την προικοδότησε με 5 εκ. ευρώ για τις εξορύξεις. Και φυσικά τα έξοδα της αποκατάστασης θα επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο.
Όλα για τους εργαζόμενους λοιπόν καταστρέφοντας ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνική ς οικονομίας. Το ΣΔΟΕ ακόμα ερευνά τα μέλη του σωματείου Τρίαινα των τελευταίων 15 χρόνων. Ένας από αυτούς είναι και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας, πρώην νομάρχης Πειραιά και μέχρι πριν από μερικούς μήνες πρόεδρος στον ΕΦΕΤ.
Ακούστε τη σημερινή εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη:

Πρωτοβουλία πολιτών εναντίον των Πλειστηριασμών. Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη. ΔΙΟΝ - 20/11/2013