Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ευρωπαϊκή βοήθεια για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα

Το ποσό των 85.000.000 ευρώ  θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  το 2013 για την  αντιμετώπιση της παράνομης λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του ευρωβουλευτή της  ΝΔ  Γ. Παπανικολάου.
Την απάντηση  αυτή έδωσε σε σχετική ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Μάλμστρομ.
Συγκεκριμένα, οι πόροι για την χώρα μας κατανέμονται ως εξής:
- Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων: 42,5 εκατομμύρια ευρώ.
- Ταμείο Επιστροφής: 35,3 εκατομμύρια ευρώ.


- Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων: 3,2 εκατομμύρια. ευρώ.
- Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών: 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως έχει ήδη ειδοποιήσει την Ελλάδα ότι  για την δημοσιονομική περίοδο που άρχισε το 2007 και λήγει το 2013 υπάρχουν ακόμη αναξιοποίητα κονδύλια από αυτά τα τέσσερα ταμεία τα οποία αθροιστικά  μπορεί να φθάνουν και τα  322 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Παπανικολάου το επισημαίνει  ακόμη στην δήλωσή του:
 «Είναι σαφές πως η ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης απαιτεί και πλήρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προσφέρονται για αυτό τον σκοπό και που ξεπερνούν συνολικά τα 320 εκατομμύρια ευρώ».

Σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με όλους τους εμπλεκομένους φορείς  πάρθηκαν αποφάσεις   για ορισμένα νέα μέτρα που  θα μπορέσουν ίσως  να υλοποιηθούν με αυτά τα χρήματα
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κωστ. Μουσουρούλης « μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι η απόκτηση νέων πλωτών μέσων, ελικόπτερο να πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το Αιγαίο, καθώς και την απόκτηση πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων». 

http://gr.voanews.com/

Φωτιά καί λάβρα ο Αντώνης Σαμαράς - 30 Σεπτ. 2011


Τα όρια της Χρυσής Αυγής



Δημ. Μαρκόπουλος
Ποιο είναι το «όριο» της Χρυσής Αυγής; Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο όριο προκλήσεων το οποίο το Κόμμα της Άκρας Δεξιάς από καιρό έχει ξεπεράσει με τα περίφημα «Τάγματα Εφόδου» ή τις προσπάθειες αυτοδικίας που μας πηγαίνουν σε άλλες, σκοτεινές ημέρες. Αναφέρομαι στο εκλογικό της όριο. Στην τελική απήχηση στην κοινωνία.

Προσωπικά εκτιμώ πως εάν αύριο για κάποιον έκτακτο λόγο γίνονταν ξανά εθνικές εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα ξεπερνούσε ενδεχομένως και το διψήφιο ποσοστό. Όμως όποτε και να γίνουν, ένα τέτοιο ανοδικό φαινόμενο είναι σχεδόν νομοτελειακό. Για να μην σας πω πως ενδεχομένως το συγκεκριμένο κόμμα υπό κάποιες προϋποθέσεις - που δεν είναι και τόσο μακρινές - μπορεί να αποτελέσει και κόμμα εν δυνάμει εξουσίας ιδιαίτερα σε περίοδο πόλωσης λόγω διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ποιο λόγο όμως η Άκρα Δεξιά ξαφνικά απέκτησε τόσο δυνατή φωνή και – κατά την προσωπική ταπεινή μου γνώμη – διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερη δύναμη;

Κατ’ αρχήν, σε μια Ελλάδα που τα προβλήματα της οικονομίας είναι τα σημαντικότερα, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει κατορθώσει να μεταθέσει τη συζήτηση σε μια υποκατηγορία του ευρύτερου ζητήματος του κραχ. Στο μεταναστευτικό. Σαφώς αυτή η πολιτική επιλογή αποτελεί μια προσωπική επιτυχία του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, για τον οποίο από αυτή εδώ τη γωνιά κατ’ επανάληψη έχω τονίσει πως δεν πρέπει πολιτικά να υποτιμηθεί (αν και αρκετοί αναγνώστες τότε με έβριζαν γράφοντας πως είμαι εκτός τόπου και χρόνου).

Όμως υπάρχουν κι άλλοι, βαθύτεροι και πιο «ψυχολογικοί» λόγοι που οδηγούν την κοινωνία στις αγκάλες των ακραίων κομμάτων. Το πραγματικά «νέο» των εκλογών που δις έγιναν στην πατρίδα μας δεν ήταν ούτε η κατακρήμνιση των δύο κομμάτων εξουσίας, ούτε η ανέλπιστη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν η καθίζηση του ΚΚΕ ούτε η εξαφάνιση του ΛΑΟΣ. Το πραγματικά καινούργιο στοιχείο ήταν πως ένα κόμμα από το 0,4% μέσα σε δύο χρόνια έφθασε στο 7%, με πρόσωπα εντελώς άγνωστα στο πανελλήνιο, που ούτε σπουδές και πτυχία είχαν, ούτε προσβάσεις στα ΜΜΕ και τα συστήματα εξουσίας. Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ο γεωπόνος Κασιδιάρης, ο σωματοφύλακας Λαγός, ο αγρότης Μπαρμπαρούσης, ο πλασιέ Καιάδας, οι λούμπεν αποκλεισμένοι της ζωής με μίσος αλλά και φόρα ήλθαν και μπήκαν στις ζωές μας. Αυτή η ομάδα που μας θυμίζει το καφενείο της γειτονιάς, τα παιδιά της πλατείας με τα οποία πιτσιρικάδες παίζαμε μπάλα και σκοτωνόμασταν στο ξύλο, αυτοί οι τύποι που έδιναν μάχη επιβίωσης καθημερινά προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Όχι από την κορυφή της, αλλά από τα κατάβαθα μιας Ελλάδας που ζει στο Πέραμα, στα Λιόσια, στα Μανιάτικα, στον Ασπρόπυργο κι όχι στην Εκάλη, την Κηφισιά ή τη Βουλιαγμένη. Πιο πολύ λοιπόν ο μέσος άνεργος ταυτίζεται με τον Κασιδιάρη, παρά με την κόρη ή τον γιο του τάδε ή δείνα βουλευτή, τέως υπουργού ή επιχειρηματία. Βέβαια ξεχνάει ο πολίτης πως ο Κασιδιάρης ξέρει πώς να δημιουργεί μέχρι στιγμής προβλήματα κι όχι πώς να τα λύνει. Όμως αυτό προς το παρόν ελάχιστους ενδιαφέρει.

Σε μια Ελλάδα που καθημερινά η αξιοπρέπεια του πολίτη τσαλακώνεται, που ο κάθε Γερμανός μπορεί να σε προσβάλλει (όπως εμείς βέβαια παλιότερα προσβάλλαμε τους Αλβανούς), ο Έλληνας στη Χρυσή Αυγή βρήκε αποκούμπι. Ακόμα και ο στρατιωτικός χαρακτήρας της οργάνωσης δίνει μια ανδρική υπόσταση σε κάποιους Έλληνες που είχαν ξεχάσει πως είναι να είσαι άνδρας. Γιατί όταν φοράς τη στολή της Χρυσής Αυγής, με τη μαύρη μπλούζα και το ομοιόμορφο παντελόνι παραλλαγής, αυτόματα ενδεχομένως να νιώθεις πιο άνδρας. Να ξεχνάς την ανεργία, το κουρέλιασμα του σπιτονοικοκύρη που σε ξεφτιλίζει για τα χρέη σου, τις απειλές του αφεντικού, της εφορίας, του τοπικού βουλευτίσκου που στο παίζει και παράγοντας ενώ σου έχει θάψει το μέλλον δέκα χιλιάδες μέτρα κάτω από τη γη.

Ένα επίσης σημαντικό «ψυχολογικό» πλεονέκτημα που έχει η Χρυσή Αυγή έναντι των άλλων κομμάτων είναι και η συμμετοχή. Αν ψάξει κανείς στις οργανώσεις της εκτός του ρατσισμού και της βίας που είναι στην πρώτη γραμμή, θα δει και μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη. Βέβαια αυτή η βοήθεια είναι πριβέ και αλά καρτ. Είσαι Έλληνας και μέλος; Τότε είσαι ΟΚ. Είσαι κάτι άλλο; Μαύρο φίδι που σε έφαγε. Σε μια περίοδο όμως μοναχικότητας, που η φωνή του ενός δεν ακούγεται πουθενά, το κόμμα της Άκρας Δεξιάς αποτέλεσε ένα υποκατάστατο μιας χαμένης εδώ και χρόνια συλλογικότητας. Άνθρωποι μόνοι, ξαφνικά υπό το πρόσχημα της ιδεολογίας ενώθηκαν με άλλους. Πιστεύω δε μάλιστα πως πολλά είναι τα στελέχη της οργάνωσης που βαθιά μέσα τους δεν πιστεύουν τόσο στην βία ή δεν είναι αναφανδόν κατά των μεταναστών, απλά βρέθηκαν εκεί διότι μόνοι τους δεν είχαν να πάνε πουθενά. Που να πάει δηλαδή ένα 20χρονο παιδί, χωρίς σπουδές, που δεν βρίσκει δουλειά; Η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε ένα καταφύγιο. Και λέω 20χρονο παιδί διότι βλέπω πως η επιτυχία του κόμματος στις νεανικές ηλικίες, είναι κάτω το πρωτόγνωρο. Και το ανησυχητικό φυσικά.

Όταν ένα παιδί έχει μια οικογένεια διαλυμένη καθώς η Αριστερά και οι δήθεν προοδευτικοί επί 40 και πλέον χρόνια μας πιπίλιζαν τα αφτιά για τον Μάη του 68 και την «ελευθεριότητα» στα πάντα, όταν ένα παιδί δεν ανήκει σε καμία επαγγελματική συντεχνία, όταν ένα παιδί βλέπει την αδικία και μπερδεύεται γιατί άλλα του τάξανε κι άλλα έγιναν, τότε ναι. Θα πάει εκεί που θα του ανοίξουν την πόρτα. Σε αυτούς που θα του τάξουν παραδείσους. Θα πάει με τα παιδιά από την Ελευσίνα, το Πέραμα και τα Λιόσια. Θα πάει με τους τυπάδες με τις σκαμμένες φάτσες από τη Μεταμόρφωση και τη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς το πορτοφόλι του δεν φθάνει μέχρι την Κηφισιά ή το Παλιό Ψυχικό.
 

Με αυτά όμως και άλλα η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει μέχρι μια ημέρα να μας πιάσει όλους στον ύπνο βράδυ με τις πιτζάμες και να μας ξαναθυμίσει τι σημαίνει «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών». Αυτά τα παιδιά θα είναι που θα μας προπηλακίσουν, θα μας φτύσουν και θα μας φυλακίσουν. Που θα μας εξορίσουν. Και το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Πως θα έχουν και δίκιο! Γιατί εμείς ως δήθεν προοδευτική κοινωνία ήταν που τα αποκλείσαμε. 

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=219250&fb_action_ids=4230988168367&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366

Καί δυό ΑΥΓΑ Τουρκίας...Χρυσά, με μαύρα μπλουζάκια!

Ο διευθυντής της Γιουνούς Τεξτίλ, στα γραφεία του της οδού Τσιφτέχαβουζλάρ (καί τι ωραίο όνομα!...χαβουζάτο!), με φόντο τον εθνικό μακελάρη μας
Βαμβακερά μπλουζάκια από 100% pamuk (παμούκ = βαμβάκι, Τουρκιστί) αγορασμένα από την εταιρεία Yunus tekstil, με έδρα την...İstanbul (Adres : Terazidere Mah. (Τεραζίντερε Μαχαλά), Çiftehavuzlar Cd. (Τσιφτέχαβουζλάρ Τζαντεσί), Feza Sk. (Φεζά Σοκάκ) No:12/ 1 - 2 - 3 - 4 Bayrampaşa (Μπαϋράμπασα) / İstanbul) καί με Telefon : +90 (212) 674 48 76) ,  παρήγγειλε το ντόπιο Ναζιστικό μόρφωμα γιά να φορούν οι χρυσαυγίτες όταν κυνηγούν με τα στιλέτα τους ξένους μετανάστες καί άλλους λοιπούς!
Πρόστυχοι πράγματι οι καναλάρχες που πέσαν με τα μούτρα να μας Τουρκέψουν την συνείδησή μας με τα αμετάφραστα Οθωμανικά τηλεοπτικά σκουπίδια τους. Καλά κάνουν όσοι τους καταγγέλουν. 
Καλύτερα ακόμη κάνουν όσοι ξεσκεπάζουν την Γκαιμπελική υποκρισία των Χιτλερικών γλομποκέφαλων που στέλνουν όσα χρήματα μαζεύουν από τις ληστείες Ελληνικών τραπεζών και καταστημάτων μεταναστών, αλλά καί όσα τους προσφέρουν οι διάφοροι χρηματοδότες τους, στο παλικάρι της φωτογραφίας, μόνον καί μόνον επειδή τους έδωσε την πιό φτηνή προσφορά γιά τα μαύρα σαν την ψυχή τους και ματωμένα με ανθρώπινο αίμα χιτώνια.
(φωτογραφία από το JUNGLE-Report )
Γιά περισότερες πληροφορίες, γιά όσους θέλουν να παραγγείλουν περισσότερες παρτίδες από τα μελανοχιτώνια μπλουζάκια, το εταιρικό προφίλ της  Yunus Tekstil  είναι εδώ. Φαίνεται γιά σοβαρή εταιρία, με πελάτες στην Avrupa/Ευρώπη (στην Ελλάδα την Χρυσή Αυγή), την Asya και την Afrika.
 
YUNUS TEKSTİL, sektördeki 25 yılı aşkın tecrübesi ile içinde bulunduğu piyasada kendisine köklü bir yer edinmiştir. Uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz, dünyadaki gelişmelere paralel olarak, değişen koşullara uyum sağlayan, ileri teknoloji, küresel rekabet ve yeni fırsatları iş hayatına yansıtan, temelinde önce insan ve sürekli gelişim yatan çalışan gurubumuz, entegre olmuş modern tesislerimiz, ileri teknoloji makine parkurumuz ve laboratuarlarımız sayesinde başta dokuma etiket sektörü olmak üzere tekstilin her alanına boyalı ve bükümlü iplik üreten dünya pazarlarında var olan saygınlığına ve ürün güvenliğine çevre duyarlılığını da ekleyerek öncü kuruluşları arasındaki yerini almıştır. Özellikle son on yıllık dinamik yatırım enerjisi ile TÜRKİYE ve Mısır'daki fabrikalarında üretim yaparak TÜRKİYE başta olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında bir çok ülkeye ihracat yapılmakla birlikte hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

ΣΧΟΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε ανωτάτη σχολή φονιάδων και μαχαιροβγαλτών τείνει να εξελιχθεί το πολιτικό μόρφωμα του Ναζισμού  εν Ελλάδι. Παιδιά που θα μπορούσαν να πάνε σε Πανεπιστήμιο ή  σε κάποια Τεχνική σχολή, και να πάρουν τα εφόδια για να σταδιοδρομήσουν σαν επιτυχημένοι πολίτες της κοινωνίας μας, με το που μπλέκουν στα γρανάζια του Ναζισμού  μαθαίνουν πως να χειρίζονται λοστό και λεπίδι και πως από άνθρωποι να μεταμορφωθούν σε υπανθρώπους. Μαθαίνουν να δέρνουν και να σφάζουν, και προτοιμάζονται γιά καριέρα παραβατικότητας, εγκλήματος και φυλακής. 
 
Πέντε νεαροί Ρεθυμνιώτες φαίνεται ότι εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας πέντε Ινδών στις Αρχές Αυγούστου στο Ρέθυμνο.
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 17χρονου δράστη, και η Ασφάλεια σχημάτισε δικόγραφία σε βάρος 4 Ρεθυμνιωτών γονέων και ανηλίκων δραστών 15χρονου και 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η επίθεση έγινε από Ελληνες τα ξημερώματα της Πέμπτης εναντίων τεσσάρων Ινδών εργατών στο Ρέθυμνο, την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο που θα τους πήγαινε στη δουλειά τους.
Σύμφωνα με το goodnews.gr, το περιστατικό συνέβη στις 5.30 τα ξημερώματα, στη στάση Σφακάκι στην εθνική οδό. Σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι ισχυρίζονται, την ώρα που περίμεναν μαζί με δύο ακόμη ομοεθνής τους το λεωφορείο, σταμάτησε μπροστά τους ένα αυτοκίνητο, από το οποίο κατέβηκαν τέσσερα άτομα, ελληνικής καταγωγής και τα οποία άρχισαν να κινούνται απειλητικά εναντίον τους.
Συγκεκριμένα, η τετράδα των Ελλήνων άρχισε να γρονθοκοπά τους αλλοδαπούς, ενώ ένας από αυτούς δεν δίστασε να βγάλει ακόμη και μαχαίρι με το οποίο και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, τους τέσσερις Ινδούς.

 Την υπόθεση εξιχνίασε η ασφάλεια Ρεθύμνου ενώ σχημάτισε δικογραφία και σε βάρος των γονέων δύο ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, η περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αλλοδαπών υπηκόων Ινδίας.

Έπειτα από πληροφορίες, αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η ανωτέρω περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας έγινε απο 5 Ρεθυμνιώτες ηλικίας 15, 17, 18 και 19 ετών.

Τα Σκόπια παραδέχονται ότι η έκθεση στις Βρυξέλλες γίνεται με βουλγαρικά μεσαιωνικά χειρόγραφα



Τα Σκόπια επιβεβαιώνουν ότι η έκθεση των «Μακεδονικών» χειρογράφων στο Βασιλικό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Οκτώβριο είναι βουλγαρικά μεσαιωνικά βιβλία και χειρόγραφα της περιόδου από το 10 αιώνα ως τον 19ο αιώνα.
Η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘Σίτελ’ σε αναφορά της σημείωσε ότι η έκθεση των χειρογράφων στις Βρυξέλλες αναζωπυρώνουν τα πάθη μεταξύ Βουλγάρων και Σλάβων των Σκοπίων.
Η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘Σίτελ’ αναφέρθηκε στην παρέμβαση του διευθυντή του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας που δήλωσε:
«Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει ο όρος «μακεδονικά μεσαιωνικά χειρόγραφα». Αυτά είναι ανοησίες και ο σκοπός είναι προφανής»,είπε ο Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ.
Επίσης ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Πλάμεν Πάβλοφ, δήλωσε ότι τα Σκόπια συνεχίζουν να κλέβουν την παλιά βουλγαρική κληρονομιά και να ιδιοποιούνται τη βουλγαρική ιστορία.
Στο ‘Σίτελ’ επίσης αναφέρεται το βουλγαρικό δημοσίευμα όπου σημειώνεται ότι το σλαβικό έθνος που δημιουργήθηκε και απέκτησε γλώσσα το 1944 δεν έχει δικαίωμα να συνδέει την ιστορία του με οτιδήποτε μακεδονικό.

Πηγές: Сител- Фокус

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Το Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής καί η θέση της Γυναίκας στο Ναζισμό

Η θέση της γυναίκας στον Ναζισμό (στην θεωρία)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν προέρχονται από την «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη του Μετώπου Γυναικών της Χρυσής Αυγής». Προσέξτε πώς οι ιδεολογικοί μέντορες των χρυσαυγιτών/χρυσαυγιτισσών τους/τις καλούν να ακολουθούν τις εξής ηθικές (!!!!!!) επιταγές:

1. Κατάκτηση και υποταγή των άλλων φυλών χωρίς ενοχές και αμφιβολίες.
2. Κατάπνιξη της φυσιολογικής συμπόνιας και αλληλεγγύης προς τους αδύνατους.
3. Δολοφονία των αλλοφύλων.
4. Αποδοχή και εφαρμογή του δικαίου του ισχυροτέρου.

Παραθέτουμε τα αντίστοιχα αποσπάσματα από το εμετικό τους άρθρο, για του λόγου το αληθές:


1.«Ο συνειδητοποιημένος Άριος…. είναι σχεδιασμένος έτσι, ώστε να παλεύει για να κατακτά νέα εδάφη, να δημιουργεί συγκεκριμένους κανόνες και μορφές διαβίωσης και να τους επιβάλλει κατά βούληση, χωρίς ενοχές και αμφιβολίες»


2.«Η μια και μοναδική αδυναμία του λευκού [είναι η] φυσική του τάση να
Η θέση της γυναίκας στον Ναζισμό (στην πράξη)
υπερασπίζεται τους αδύνατους και να προστατεύει τα δίκαιά τους.»

3.«[ο λευκός θα μπορούσε κάλλιστα] να κάνει αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμένος. Να στραφεί εναντίον του αλλόφυλου, όπως επιτάσσουν τα γονίδια που αρνείται να ακούσει και να τον στείλει σε κάποιον από αυτούς τους παράδεισους με τα πιλάφια και τις παρθένες του Θεού που πιστεύει.»


4.«Αυτό που ρέει μέσα στον λευκό και δεν τον αφήνει να ηρεμήσει και να κοιμηθεί ικανοποιείται μόνο με ένα τρόπο και μέσα από ένα σκοπό. Από την υπεράσπιση της αλήθειας της δικής του και της φυλής του και την επιβολή του σκοπού του σε αυτόν τον πλανήτη που του ανήκει δικαιωματικά. Με το δικαίωμα που του έδωσε το σπαθί και το τσεκούρι.»


ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!

Το σχέδιο Στουρνάρα για το πακέτο μέτρων, ύψους 11,7 δισ. ευρώ

Τα μέτρα αυτά θα επιβαρύνουν επιπρόσθετα μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν να περικόπτονται 7 δις. ευρώ από συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, κ.λπ.
Το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, η δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό, η μείωση έως εκμηδένιση των φοροαπαλλαγών (ακόμη και αυτών κοινωνικού χαρακτήρα), αλλά και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς «κορμούς» του νέου πακέτου των 11,7 δις. ευρώ.
Τα μέτρα αυτά θα επιβαρύνουν επιπρόσθετα μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν να περικόπτονται 7 δις. ευρώ από συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, κ.λπ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, οι αποδοχές των περίπου 68.000 υπαλλήλων τους μπορεί να μειωθούν περαιτέρω έως και 30%. Καθώς, θα καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας, στους οποίους προβλέπονται οι πρόσθετες αμοιβές, όπως είναι τα επιδόματα, οι υπερωρίες, τα εκτός έδρας, κ.λπ. Ταυτόχρονα, με την κατάργηση των κανονισμών εργασίας θα μπορεί να αλλάξει το σύστημα για τις ωριμάνσεις, αλλά και να διευκολυνθεί η μεταφορά του προσωπικού από μια δημόσια επιχείρηση σε μία άλλη.
Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα προκύψει μια μισθολογική εξοικονόμηση 75 εκατ. ευρώ. Όμως, καθώς το ποσό αυτό είναι «καθαρό» (το τελικό αποτέλεσμα μετά από την αφαίρεση των φόρων και των εισφορών που χάνει το Δημόσιο), οι πραγματικές απώλειες για τις αποδοχές των υπαλλήλων θα είναι πολύ υψηλότερες.
Παράλληλα, στο υπουργείο προσβλέπουν σε μια επιπλέον εξοικονόμηση 179 εκατ. ευρώ εντός της διετίας από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, με την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης (συγχωνεύσεις, κλείσιμο οργανισμών, κ.λπ.), καθώς και σε ακόμη 50 εκατ. ευρώ από την περικοπή των επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό.
Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει, εξάλλου, να ενισχύσει τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων κατά 40 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία, μέσω των αυξήσεων των εισιτηρίων που προβλέπονται στο πακέτο των μέτρων. Από την αρχή του 2013, τα εισιτήρια θα ακριβύνουν κατά 25%, και το ενιαίο εισιτήριο (για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς) θα κοστίζει 1,75- 1,80 ευρώ από 1,40 ευρώ σήμερα. Η τιμή του εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ, θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια με μειωμένη τιμή (φοιτητών, πολυτέκνων, κ.ά.), θα ακριβύνουν σε 0,90 ευρώ από 0,75 ευρώ σήμερα. Ανάλογες αυξήσεις θα υπάρξουν στα εισιτήρια του προαστιακού σιδηρόδρομου και των τρένων του ΟΣΕ.
Τέλος, από το φορολογικό σκέλος των νέων μέτρων, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα επιτύχει όφελος (εξοικονόμηση δαπανών και αύξηση εσόδων) 450 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα:
-Από την περικοπή των φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, αναμένεται να εξοικονομηθούν 229 εκατ. ευρώ. Στο «στόχαστρο» βρίσκονται οι φορολογικές απαλλαγές που έχουν σήμερα οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, όπως είναι η πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου έως και 2.000 κ.ε., καθώς και η απαλλαγή του 50% του τέλους ταξινόμησης για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε., το επιπλέον αφορολόγητο ποσό των 2.000 ευρώ που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, καθώς και οι απαλλαγές που έχουν τα 'Ατομα Με Αναπηρία (ΑΜεΑ).
-Από τη μείωση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, από 11% σε 7%, θα προκύψει όφελος για το υπουργείο Οικονομικών της τάξης των 121 εκατ. ευρώ.
- Από την αύξηση της τιμής των παραβόλων για την υποβολή μηνύσεων, θα εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/to_sxedio_stoyrnara_gia_to_paketo_metrwn_upsoys_11_7_dis_eyrw.1911592.html

Independent: Φασίστες με μαύρα και σβάστικες δολοφονούν στην Αθήνα

Τι αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Independent για τη Χρυσή Αυγή και την άνοδο των επιθέσεων ρατσιστικού χαρακτήρα στην Αθήνα
"Ομοφυλόφιλοι, μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά σας". Έτσι, "ανοίγει" το άρθρο της Independent που είναι αφιερωμένο στην άνοδο του φασισμού, τη Χρυσή Αυγή και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Η αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι αυτή τη φορά οι ιστορικοί παραλληλισμοί με την εμφάνιση του ναζισμού δεν είναι κενή ρητορική.
"Πραγματικοί φασίστες, με μαύρα πουκάμισα, περιπολούν την Αθήνα κρατώντας σβάστικες και αναμμένες δάδες, αποδεκατίζοντας και δολοφονώντας εθνικές μειονότητες και οι διεθνείς κυβερνήσεις μοιάζουν τρομακτικά χαλαρές, αρκεί ο ελληνικός λαός να αποπληρώνει τα χρέη της ευρωπαϊκής ελίτ", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της εκκόλαψης του φασισμού είναι πολύ πιο σκληρό και πιο ακριβό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος.
Η συντάκτης αναφέρει ότι ενώ η βία κατά μεταναστών και μειονοτήτων κλιμακώνεται, στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους.
Παράλληλα αναφέρεται ότι "φασίστες οπαδοί της Χρυσής Αυγής" έχουν αρχίσει να προωθούν επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλόφιλων και ανθρώπων με αναπηρίες.
"Και παρόλα αυτά στην Ευρώπη συνεχίζουν να τους αντιμετωπίζουν ως ένα απλό σύμπτωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης", επισημαίνει το δημοσίευμα.
Απροκάλυπτες οι επιθέσεις μέρα μεσημέρι
Το άρθρο αναφέρει ότι οι επιθέσεις γίνονται πλέον απροκάλυπτα ακόμα και υπό το φως της μέρας και ότι μετανάστες που καταγγέλλουν επιθέσεις στην αστυνομία κινδυνεύουν με σύλληψη.
"Οικογένειες που ήρθαν στη χώρα για ασφάλεια, τώρα φοβούνται για τα παιδιά τους", σημειώνεται στο άρθρο και προσθέτει ότι το 80% των προσφύγων που έρχονται στην ΕΕ περνούν πρώτα στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι "κάνουν τα στραβά μάτια" στο φαινόμενο της ξενοφοβικής βίας.
Η αρθρογράφος τονίζει ότι "οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης συναίνεσης λιτότητας" και καταλήγει:
"Πολύ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία το 1933, μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ και την υιοθέτηση της αντισημιτικής βίας ως επίσημης πολιτικής του κράτους, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμεναν περισσότερο ανήσυχες για την πιθανότητα μια σοσιαλιστικής Γερμανίας, παρά για μια πιθανή φασιστική Γερμανία.
Σχεδόν έως το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρέμενε πιο σημαντικό για πολλούς ηγέτες το θέμα της αποπληρωμής των γερμανικών χρεών. Οι ιστορικοί παραλληλισμοί με το ναζισμό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλή ρητορική".

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/independent_fasistes_me_maura_kai_svastikes_dolofonoun_sthn_athhna.1910827.html

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μαρτυρία από τον προαστιακό - Θρασύδειλος Χρυσαυγίτης που παριστάνει τον ελεγκτη και πουλά μπραβιλίκι - αντιμετωπίζεται από ψύχραιμους επιβάτες


"Αναδημοσιεύω τη μαρτυρία φίλης από το facebook για ότι της συνέβει σήμερα το πρωί στον προαστιακό. Αλήθεια είναι ενήμεροι στον προαστιακό ότι κινούνται στα βαγόνια μέλη φασιστικών οργανώσεων οι οποίοι παριστάνουν τους ελεγκτές; Δεν είναι το μόνο περιστατικό. Και σε λεωφορεία έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά.  Κατά πόσο είναι τυχαία; Υπάρχουν φασιστικοί θύλακες όπως αυτός παλιότερα της ΕΘΕΛ, οι οποίοι πουλάνε μπραβιλίκι στα Μ.Μ.Μ.; Αντισταθείτε συλλογικά σε μπράβους και φασίστες. Είναι θρασύδειλοι και όταν το κάνουν κάτι, το κάνουν για να δημιουργήσουν κλίμα. Μην ψαρώνετε.Το ζητούμενο είναι να διαπιστώσουμε κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή και ανάμειξη στην ανοχή ύπαρξης παραστρατιωτικών σε συρμούς, των ίδιων των εταιριών που διαχειρίζονται τα Μ.Μ.Μ.. Καλά για την αστυνομία δεν το συζητάμε. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις.

 Ακολουθεί η μαρτυρία όπως δημοσιεύτηκε:

"Μπαίνοντας στον προαστιακό ένας ψηλός εύσωμος (καλοταϊσμένος ας πούμε) τύπος εμποδίζει την είσοδο στο βαγόνι. Τον στραβοκοιτάω, τον προσπερνάω. Τελευταίος κάνει να μπει ένας μετανάστης (από το Μπαγκλαντές ή κάπου εκεί γύρω;). Τον σταματάει με το χέρι και του ζητάει εισιτήριο. Του το δείχνει. Παρακολουθώ. Αρχίζει λοιπόν ο τύπος τα “δεν ισχύει αυτό, πέρνα έξω”. Τα χάνει ο μαυρούλης λίγο, βγαίνει έξω, αλλά κάτι συνεχίζει να του λέει. Οι πόρτες δεν έχουν κλείσει ακόμα. “Μπορώ να δω την ταυτότητά σας κύριε;” του φωνάζω. Γυρνάει, με κοιτάζει, δεν μου δίνει σημασία. Συνεχίζω “που είναι η ταυτότητά σας κύριε;” “την ταυτότητά σας θα μου δείξετε;” Όλο το βαγόνι με κοιτάει. “Κάνε τη δουλειά σου” μου απαντάει. “Αυτή είναι η δουλειά μου” του λέω. Πετάγεται και μια άλλη κοπέλα και του ζητάει να δείξει την ταυτότητα. Κάνω νόημα στον μετανάστη, “έλα μέσα”, μπαίνει. Να πας στη διεύθυνση τάδε τόσο, μου λέει ο Ελληνάρας. “Δεν με ενδιαφέρει αυτό, θα μου δείξεις την ταυτότητά σου;” Αρχίζει να μετακινείται προς τα πίσω μονολογώντας “δεν σε ενδιαφέρει, τώρα θα σου δείξω…” Μπαίνει στο προηγούμενο βαγόνι. Ο συρμός έχει ξεκινήσει, ο μετανάστης κάθεται απέναντί μου, μου δείχνει το εισιτήριό του, 1,40 χτυπημένο 30 λεπτά πριν. Στην επόμενη στάση κατεβαίνει και μου λέει “ευχαριστώ, κυρία”. Εγώ σκέφτομαι αν πρέπει να ζητήσω από ένα νεαρό που βλέπω κάθε μέρα να περπατήσουμε λίγο μαζί βγαίνοντας από το συρμό."
http://risinggalaxy.wordpress.com/2012/08/30/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82/

Καίρός είναι το ΥΠΕΞ να ασχοληθεί επί τέλους και με την προστασία των Βορειοηπειρωτών από τις συμμορίες των Αλβανών Εθνικιστών καί άλλων ληστών


Ζευγάρι Ελλήνων έζησε τον εφιάλτη στα χέρια Αλβανών Τσάμηδων στο χωριό Γιάννιαρη - Αγίων Σαράντα


Image
Το ζευγάρι από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από την Αλβανική αστυνομία ότι θα πρέπει να μεταβεί στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari, το οποίο κατοικείται από τσάμηδες) για να πάρει πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει κάτοικοι του χωριού την Πέμπτη.

Ενώ το ζευγάρι από το Παλαμπά καθ' υπόδειξη της αστυνομίας πέρασε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και προσέγγισε το χωριό συνέβη το απίστευτο. Εξοργισμένοι από τη σύλληψη του Rushit Ismail και τον χαρακτηρισμό ως καταζητούμενου του γιου του, Astrit Ismaili ως υπόπτους των ζωοκλοπών, οι συγγενείς τους οργάνωσαν την απαγωγή του Έλληνα βοσκού με τα αρχικά Ι.Β. και της συζύγου του.

Το άτυχο ζευγάρι που τόλμησε να ζητήσει τα κλεμμένα πίσω, έζησε συνολικά 6 ώρες τρόμου, καθώς όπως αναφέρουν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποίηση του ζεύγους φέρεται να άρχισε λίγο μετά την είσοδο των Ελλήνων στην Αλβανική επικράτεια, οπότε και εντοπίστηκαν από τους Αλβανούς βασανιστές, και μετέπειτα τους έσυραν σε καλύβα στο χωριό Γιάννιαρι.

Η αλβανική αστυνομία εντόπισε το άγρια κακοποιημένο ζευγάρι μετά από ώρες, ενώ οι απαγωγείς και βασανιστές τους ήταν άφαντοι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή Astrit Ismaili. (borioipirotika)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Η Τουρκία έχασε τον έλεγχο της Ανατολίας;



Αύγουστος 30, 2012.
Ο συμπρόεδρος του κόμματος BDP της Τουρκίας, Selahattin Demirtas δήλωσε ότι  οι περιοχές της περιφέρειας Χακκάρι,  Şemdinli και η Çukurca, σε μία έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται υπό την εποπτεία του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Ο Demirtas μιλώντας στην εφημερίδα ‘Taraf’ δήλωσε ότι από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν γίνεται καμία  επιχείρηση επί του εδάφους, πραγματοποιούνται μόνο αεροπορικοί βομβαρδισμοί, (ωσάν σε ξένο έδαφος).
Τα στρατόπεδα,  τα μονοπάτια διαφυγής, οι δρόμοι, ελέγχονται όλα από το PKK.
 Και αυτό δεν είναι κρυφό από τη δημοσιότητα. Η κατάσταση είναι ακριβώς αυτή και δεν μπορεί να την αρνηθεί κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος. Όλοι οι δρόμοι βρίσκονται υπό την εποπτεία του PKK.
 Ο Demirtas ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ και 45 ημέρες πίσω από τις σκηνές των συγκρούσεων και όπως κυλούν τα γεγονότα  κατά το τελευταίο έτος «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το τελικό χτύπημα για την οργάνωση, ώστε να επιλυθεί το κουρδικό ζήτημα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει  υποστήριξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε στη εφημερίδα για να τονίσει πιο κάτω:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το PKK, αλλά και το  BDP δεν κάνουν προπαγάνδα, ή ενέργειες για ένα σκοπό, αυτό είναι το αποτέλεσμα των γεγονότων’.

Ερντογάν και Ομπάμα για τους Κούρδους

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συζήτησαν, προ πολλού για τα γεγονότα αυτά.
Και μετά από συνεννοήσεις τους  αποφάσισαν ότι  ο στόχος τους είναι το PKK. Προγραμματίζουν  μάλιστα ενέργειες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής και όχι τόσο για τη χειμερινή περίοδο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο έλεγχος μιας ευρύτερης περιοχής

Μια περιοχή από το Şemdinli μέχρι την Çukurca 300 με 400 χιλιόμετρα στα ιρακινά σύνορα ένθεν και ένθεν ελέγχει το PKK. Ελέγχει τους δρόμους, τις αγροτικές περιοχές και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ισχυρίζεται το αντίθετο, δεν έχει παρά να ταξιδεύσει στην περιοχή και να διαπιστώσει αν θα δεί το τούρκικο στρατό ή τους αντάρτες του PKK…, σημειώνει το δημοσίευμα.

http://www.echedoros-a.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κριτήριο της κοινωνικής ανταπόκρισης για κρίσιμα ζητήματα

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στην εκπομπή " ΑΚΡΩΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ" του Ρ/Σ της ΝΕΤ 105.8 με τους Παν. Σαράντη και Παν. Τσιούτσια

Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής προτείνονται 2,5 μήνες μετά τις εκλογές, αρκετό διάστημα αν ληφθεί υπόψη ότι ο κ. Σαμαράς ισχυρίζονταν προεκλογικά ότι είχε διαφορετική πολιτική από αυτήν που προηγήθηκε και ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, σχολίασε ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη της συγκυβέρνησης, επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης, σε αντίθεση με άλλους που αποποιήθηκαν το βάρος της ευθύνης για να ασκούν εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση. Στο μέτρο της συμμετοχής μας, διευκρίνισε, θα πρέπει αναλογικά να ακούγεται και ο λόγος του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση της πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Το μείζον για το ΠΑΣΟΚ είναι το κριτήριο της κοινωνικής ανταπόκρισης για κρίσιμα ζητήματα. Αναμένουμε, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης, την τελική διαμόρφωση των μέτρων και θα εκφρασθούμε στη συνέχεια. Για όλα αυτά πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση πριν καταλήξουμε στην οριστικοποίηση των μέτρων. Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ενδεικτικά ως θέματα προς συζήτηση τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και το κόστος που θα προκύψει με την εξίσωση τιμών στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για τις περιοχές, όπως η Βόρειος Ελλάδα, που είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιούν θέρμανση περισσότερους μήνες από άλλες περιοχές. Το τελικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο βουλευτής Σερρών, πρέπει να έχει χαρακτηριστικά δίκαιου επιμερισμού των βαρών στους πολίτες. Έχοντας διανύσει μια σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια, το κρίσιμο είναι κατέληξε ο κ. Μπόλαρης, να μην διακόψουμε την προσπάθεια.

Πρωτοποριακό ερευνητικό επίτευγμα της επιστήμης υλικών υπό την καθοδήγηση τού ΚΟΠΡΙΤανη κ. Μυλόπουλου: μετέτρεψαν κρατικό χρυσό σε ιδιωτική κοπριά!

Ξόδεψαν 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας!
Ο Κοπρίτανης Αριστοτελείου κ. Μυλόπουλος που εναντιώθηκε με πάθος στον νόμο Διαμαντοπούλου που μείωσε την αυθααιρεσία καί ασυδοσία των Πρυτάνεων.
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ξόδεψαν 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας!

Nέες αποκαλύψεις για τις αλόγιστες δαπάνες από τη διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
Την ώρα που η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλείται σήμερα να επικυρώσει τα πεπραγμένα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου για το 2011, νέες προκλητικά έξοδα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διοίκηση του Αριστοτελείου έδωσε 8,3 εκατ. ευρώ σε διάφορες δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), ενώ δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ απλήρωτες έμεναν οι καθαρίστριες του ιδρύματος.

Ειδικότερα, στην λίστα των δαπανών της Εταιρείας Αξιοποίησης της οποίας πρόεδρος είναι ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, περιλαμβάνονται οι εξής δαπάνες:

- 1,3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική (όπου είχε γίνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια!)

- 526.375 ευρώ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα ακίνητα του Αριστοτελείου

- 505.516 ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου Ερευνών

- 235.124 ευρώ για την ανακατασκευή του καταστήματος «Λογότυπος» (πρόκειται για το κατάστημα  από όπου έγινε η προμήθεια του περίφημου iPhone που έδωσε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, στην κυρία Ναταλία Δραγούμη)

- 430.189 ευρώ για τον «σχεδιασμό και εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας.

- 250.000 ευρώ για τη λειτουργία των κυλικείων

- 244.728 ευρώ για τον σχεδιασμό και ηλεκτροφωτισμό του ΑΠΘ

- 180.322 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες» χωρίς καμία άλλη αιτιολογία

- 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, παρότι το Ίδρυμα διαθέτει εσωτερική νομική υπηρεσία

- 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη Πληροφορικής του ΑΠΘ

- 29.348 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας της Πρυτανείας

- 12.567 ευρώ για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

- 35.857 ευρώ για Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

- 22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ

- 24.185 ευρώ για την... πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα των υπαλλήλων τα πλήρωνε η ίδια η εταιρεία!

- 56.560 ευρώ για συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις». 


 http://newpost.gr/post/149705/%CE%9E%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-30-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B1%EF%BF%BD-%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-/

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Άμεση διεκδίκηση των Βρετανικών οφειλών


Για μια ακόμα φορά επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα των έκνομων συμπεριφορών της Βρετανίας μέσω των αποικιοκρατικών καταλοίπων της στην Κύπρο, των ούτω καλούμενων κυρίαρχων στρατιωτικών βάσεων. Η πρόσφατη αποκάλυψη Βρετανικής Εφημερίδας ότι μέσω των Βάσεων διενεργείται κατασκοπεία προς όφελος των Σύριων αντικαθεστωτικών, με προφανείς τους κινδύνους για την ασφάλεια της Κύπρου και των πολιτών της, επαναφέρει ως επιτακτική ανάγκη την έμπρακτη αντίδραση του Κυπριακού Κράτους.
Αφού η Βρετανία επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης και αδίστακτα να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Κυπριακού λαού, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό στάδιο ας διατυπωθεί επίσημα, με προειδοποίηση λήψης νομικών μέτρων μέσω του διεθνούς δικαστικού συστήματος η νόμιμη απαίτηση για εκπλήρωση των οικονομικών οφειλών προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το ζήτημα αυτό παραμένει ανοικτό από το 1965 όταν για πρώτη και τελευταία φορά η Βρετανία κατέβαλε προς την Κύπρο το ποσό των 12 χιλιάδων λιρών. Στα πλαίσια συμβατικών υποχρεώσεων της Βρετανίας δυνάμει ανεξάρτητης συμφωνίας η οποία, πέραν των Συνθηκών Εγγυήσεως και Συμμαχίας και της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης, προέβλεψε την καταβολή συγκεκριμένων χρηματικών ποσών ως εξής:

α) Εκείνα που καθορίζονται ρητά στη συμφωνία και αφορούν ποσά που καλύπτουν κυρίως την πρώτη πενταετία μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλα ειδικά ποσά για ορισμένους σκοπούς. Αυτά έχουν πληρωθεί.
β) Εκείνα τα ποσά που θα έπρεπε να καταβάλλονταν ανά πενταετία μετά το 1965 από την Αγγλική Κυβέρνηση κατόπιν διαβουλεύσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Αγγλική Κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα πιο πάνω ποσά. Κατά παραβίαση ρητής συμβατικής της υποχρέωσης.

Στο παρελθόν, σε σημείωμα που ετοίμασε το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Νομικών αναφέρεται ότι:
«Από την γραμματική ερμηνεία της συμφωνίας Κύπρου – Βρετανίας προκύπτει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου προϋποτίθενται (θεωρούνται δεδομένες)». Παρόμοιες είναι οι γνωμοδοτήσεις επί το θέματος της Νομικής Υπηρεσίας.

Είναι λοιπόν αδιανόητο, ενώ η Βρετανία συνεχίζει τις αντικυπριακές της ενέργειες, να επιδεικνύεται από την πλευρά μας διστακτικότητα και αιδήμων αδράνεια στη διεκδίκηση των οφειλών αυτών. Που ανέρχονται από το 1965 σε εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες.

Μια πρώτη λοιπόν άμεση και απολύτως επιβαλλόμενη ενέργεια είναι η με κάθε πρόσφορο μέτρο διεκδίκηση εκπλήρωσης των Βρετανικών υποχρεώσεων. Μέχρι την υλοποίηση του μεγάλου στόχου που είναι ο τερματισμός κάθε Βρετανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο. Που θεωρείται παράνομη ως «κατάλοιπο αποικισμού» όπως προβλέπουν επανειλημμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

*Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/08/blog-post_6426.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.UDxuBaCpn1k

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μάρκος Mπόλαρης : Δεν μπορεί να κλείσει η υπόθεση της Siemens με έναν απλό συμβιβασμό, είναι ανοιχτά τα ζητήματα

Συνέντευξη του βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, FM 105,5 στην εκπομπή «Λόγια στον Αέρα» με το δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο.  
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Η υπόθεση της Siemens δεν έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις τόνισε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο προμηθευτή του ελληνικού δημοσίου. Κατά συνέπεια όσο είναι ανοικτά τα ζητήματα όσων δωροδόκησαν και όσων δωροδοκήθηκαν η υπόθεση, εκτός του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραμένει εκκρεμής. 

Στην περίπτωση της Siemens επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης παραβιάζονται οι αρχές του διεθνούς ανταγωνισμού με τη χρήση αθέμιτων μέσων. Οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία που εμπλέκουν όσους με κάθε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συμμετείχαν στις συναλλαγές, διαφορετικά πρόκειται για συγκάλυψη εγκλήματος. 
Πρέπει επομένως, όπως στην περίπτωση των υποβρυχίων υπενθύμισε ο κ. Μπόλαρης, να ζητηθούν από τις γερμανικές αρχές τα ονόματα των ατόμων που είτε μεθόδευσαν τους χρηματισμούς, είτε τους αποδέχθηκαν. Ως εταίροι στην ΕΕ, κατέληξε ο βουλευτής Σερρών, πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρα το ζήτημα της διαλεύκανσης των ευθυνών, είναι θέμα αρχής και αξιοπρέπειας.
stokokkino.gr

Η Δημοκρατία σε κίνδυνο, γρηγορείτε

Τελικά η Χρυσή Αυγή δεν χρειάστηκε περισσότερο από 2 μήνες για να πετάξει το προσωπείο της και να δείξει το πραγματικό της φαιό πρόσωπο του φασισμού.

Ο γενικός της γραμματέας μιλώντας σε οπαδούς του έστρεψε τα πυρά του κατά της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι αισθάνονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άβολα στη Βουλή και άνετα την εγκαταλείπουν και κατεβαίνουν με τα Τάγματα Εφόδου στο δρόμο.
.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τις μεθόδους των παραστρατιωτικών ταγμάτων των Εθνικοσοσιαλιστών του Χίτλερ που αιματοκύλισαν τον κόσμο.

Η Χρυσή Αυγή δεν έκρυψε ποτέ το λαϊκίστικο ακροδεξιό πρόσωπό της, ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές. Τώρα όμως αρχίζει πλέον και γίνεται επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Μια Δημοκρατία για την οποία γίνεται μία συστηματική προσπάθεια απαξίωσής της από φασιστικές ομάδες που κατασυκοφαντούν τους θεσμούς της, εκμεταλλευόμενες τα λάθη που έχουν γίνει από τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα κοινά μετά την μεταπολίτευση.

Για να αντιμετωπίσουν τα ναζιστικά τάγματα της Χρυσής Αυγής όλες οι πολιτικές παρατάξεις πρέπει να ενωθούν σαν γροθιά και να αντιμετωπίσουν τον ακραίο εθνικιστικό λόγο που διχάζει τους Έλληνες σπέρνει τη διχόνοια και οδηγεί τη χώρα σε ένα νέο εμφύλιο πόλεμο.

Ολόκληρη η δημοκρατική παράταξη από τη Δεξιά έως την Αριστερά πρέπει με όλους τους τρόπους να ενισχύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να αφυπνίσει τους Έλληνες κάνοντάς τους γνωστές τις θηριωδίες του ναζισμού που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.

Μπορεί από αντίδραση στα κακώς κείμενα της Πολιτείας και από έλλειψη πληροφόρησης να ψήφισαν αυτό το κόμμα, αλλά είναι καιρός να ανακαλύψουν το μαύρο του πρόσωπο.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας πρέπει άμεσα να καταλάβει την απειλή που εκκολάπτεται με τη βοήθεια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος μέσα στο Κοινοβούλιο και να την τσακίσει όσο είναι ακόμα περιορισμένη..

Και αυτό δεν θα γίνει με κατασταλτικά μέτρα αλλά με ενημέρωση και Παιδεία. Διότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στα σχολεία, όπου τα ναζιστικά τάγματα έχουν εισχωρήσει, εκμεταλλευόμενα την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν πολίτες, πολιτικοί και κόμματα τόσο το καλύτερο για όλους μας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι μαύρες περίοδοι της δικτατορίας του Μεταξά και της 21ης Απριλίου που έφεραν τη χώρα δεκάδες χρόνια πίσω θα ξαναέρθουν πολύ χειρότερες. 

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=472155

H Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει, από τη Γερμανική δικαιοσύνη και από τη Siemens, στοιχεία όσων εμπλέκονται σε πράξεις δωροδοκίας

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ: 

Υποχρέωση των Γερμανών να δώσουν στοιχεία για όσους και από τις δυο πλευρές εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens

http://www.bolaris.gr/images/article_photos/2010/thumbnails/thumb_ybni20120827.jpgΟ εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκληφθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης έκνομων πρακτικών. Όπως και στην περίπτωση της σύμβασης κατασκευής και παράδοσης στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των Γερμανικών υποβρυχίων, θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει, από τη Γερμανική δικαιοσύνη και από τη Siemens, στοιχεία όσων εμπλέκονται σε πράξεις δωροδοκίας. 
Η παροχή στοιχείων για την υπόθεση αυτή είναι υποχρέωση της Γερμανικής πλευράς. Η δικαστική συνδρομή για την αποκάλυψη όλων όσων με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση, τόσο από τη Γερμανική όσο και από την Ελληνική πλευρά, εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας των θεσμών και σεβασμού στους χρηστούς κανόνες λειτουργίας της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού. 
 Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε επιβάλλεται η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής χωρίς σκοπιμότητες. Μόνον έτσι θα εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης που θα σηματοδοτήσει, ουσιαστικά και συμβολικά, την προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας και της αμεροληψίας, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα χρήση αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πληρωμένα μαντρόσκυλα των δουλεμπόρων οι Χρυσαυγίτες

Άξιος ο μισθός τους! Εγκληματική κτηνωδία εναντίων φριχτά εκμεταλευόμενων μεταναστών.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ - ΗΛΕΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ



ΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ "ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ" ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
 ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ  

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Μάκης Νοδάρος

Την Κολομβία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας,  ανέδειξε για μια ακόμη φορά η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του Αιγύπτιου εργάτη γης , τον οποίον  οι «άνθρωποι - αγρίμια» της περιοχής,  έσυραν «κρεμασμένο» στη πόρτα αυτοκινήτου τους  πριν τον πετάξουν  αναίσθητο και αιμόφυρτο στην άκρη του δρόμου.

Μια χυδαία ιστορία εκμετάλλευσης δεκάδων αλλοδαπών εργατών από «εισαγόμενο» τσιφλικά φράουλας και η δράση «πληρωμένων μαφιόζων» ,  κρύβεται –σύμφωνα με πληροφορίες -   πίσω από την βάρβαρη  επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.  

Το ρεπορτάζ λέει ότι πίσω από το αιματηρό περιστατικό  , υπάρχει η προκλητική ασυδοσία του τσιφλικά ο οποίος με το πρόσχημα ότι «φέτος η φράουλα δεν πήγε καλά…» αποφάσισε να αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 μετανάστες εργάτες γης  από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο που τα κυκλώματα των δουλεμπόρων είχαν προωθήσει εκεί .  Όμως οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν χαρτιά και άδειες παραμονής με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα με νόμιμο τρόπο από το πανίσχυρο «αφεντικό» .

Ανθρωποι της περιοχής που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους , φοβισμένοι κάνουν λόγο  για μια καλά δομημένη εγκληματική ομάδα  με ιεραρχία , εντολείς και αδίστακτους μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου , οπλοφόρους που ξυλοκοπούν και τρομοκρατούν τους κατατρεγμένους αλλοδαπούς εργάτες γης που τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να ζητήσουν τα χρήματα από τα μεροκάματα που έκαναν ,  χύνοντας ποτάμια ιδρώτα στα απέραντα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θύματα όλων αυτών είναι εκτός των αλλοδαπών εργατών και ο κάθε ντόπιος πολίτης που θα τολμήσει να αντιδράσει η να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του για τα όσα συμβαίνουν εκεί.           

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται επί χρόνια στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας,  είναι ποτισμένες με ιδρώτα , αίμα και εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών γης που άφησαν τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία των Αρχών .  
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το τοπικό αστυνομικό τμήμα  έχει σχηματίσει πάνω από 200 δικογραφίες σε βάρος εκείνων που φιλοξενούν αλλοδαπούς στα κτήματά τους παράνομα και με το αζημίωτο τους καταυλισμούς της ντροπής. Το 20% των δικογραφιών αφορούν υποθέσεις για παράνομη εργασία…

Είναι επίσης γνωστό ότι το καθεστώς της Μαφίας που δραστηριοποιείται εκεί για να προστατέψει τα συμφέροντα ορισμένων μεγαλοτσιφλικάδων  , περιέργως ουδέποτε εξαρθρώθηκε ή ενοχλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές. Και ας επισημάνθηκε με πρωτοσέλιδα από μεγάλες Αθηναϊκές εφημερίδες.

Η μαρτυρία της δημοσιογράφου Ντίνας Δασκαλοπούλου στο «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» πριν από δύο περίπου χρόνια  όταν προσπαθούσαμε μαζί να κάνουμε ρεπορτάζ,  είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη περιοχή …  
« Οπου κι αν πηγαίναμε μας ακολουθούσαν ο επιστάτης με το μηχανάκι κι ένα μαύρο αγροτικό πολυτελείας…Δεν άργησαν και τα περίεργα τηλεφωνήματα. «Μαζέψτες τους ρουφιάνους…» και οι πληροφορίες ότι «εδώ με δυο χιλιάρικα σε ξαπλώνουν κάτω»

« Μετανάστες σε συνθήκες ελεγχόμενης ελευθερίας αμείβονται με 23 ευρώ την ημέρα και καταβάλουν περίπου τα μισά για προστασία αλλά και για ενοίκιο στις τρώγλες όπου διαβιούν…»-  έγραψε τότε  ο «Ελεύθερος Τύπος» .

« Ολοι αυτοί βεβαίως είναι ένοχοι, όχι για την επίθεση στους δημοσιογράφους, αλλά γιατί ανέχονται και με την ανοχή τους υποδαυλίζουν ένα εξευτελιστικό για κάθε πολιτισμό καθεστώς ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Διότι μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κράτος εν κράτει συμπεριφορά των «ντόπιων» απέναντι στους «ξένους» - κάποτε Πακιστανούς, τώρα Ρουμάνους και Βούλγαρους και διαχρονικά Ελληνες…» - έγραψε την ίδια περίοδο το ΒΗΜΑ τότε που η δημοσιογραφική του αποστολή δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους νταβατζήδες των φραουλοπαραγωγών επειδή τόλμησε να κάνει ρεπορτάζ…   

Παρ όλα αυτά,  σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει .

Τα στραβά μάτια της Πολιτείας απέναντι στην αθλιότητα και την ανθρώπινη εκμετάλλευση και  η σιωπή των τοπικών παραγόντων της Ηλείας , συνεχίζονται με προκλητικό τρόπο , υιοθετώντας με την στάση τους , την ασυδοσία των  ντόπιων μαφιόζων. Οι οποίοι με πρόσχημα το κέρδος από τις φράουλες ,  καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας , δέρνοντας και βασανίζοντας αλλοδαπούς εργάτες γης , δημοσιογράφους και όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι στα παντοδύναμα «μεγάλα αφεντικά».-  

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ :     


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ :   

http://www.i-red.eu/?i=institute.el.news.134

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  

http://www.youtube.com/watch?v=zAXodPVmSvw&feature=related
 

Κάντε το όπως οι Τούρκοι...

Γάμος και φοροδιαφυγή...στο κτήμα!

Το ποιο είναι συγκεκριμένα το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά θα το διαπιστώσουμε εμπράκτως μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Φαίνεται ωστόσο ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα που καλλιεργούσαν ορισμένοι τις τελευταίες ημέρες στη γερμανική πρωτεύουσα - και όχι μόνο - δεν επιβεβαιώθηκε. Ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εταίροι του μοιάζει να έχουν μια τελευταία αλλά όχι ασήμαντη ευκαιρία να δρομολογήσουν επιτέλους μια πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση διασφαλίζοντας την αναγκαία επιμήκυνση της επώδυνης δημοσιονομικής προσαρμογής, ανακτώντας ταυτόχρονα και τη δική τους χαμένη αξιοπιστία. Μοναδική προϋπόθεση, όπως όλα δείχνουν, είναι να αποδείξουν την πολιτική βούληση αλλά και ταυτοχρόνως την επάρκειά τους για να προχωρήσουν στις αναγκαίες τομές και ρήξεις ώστε να πεισθούν επιτέλους οι ανά την Ευρώπη - και την Ελλάδα - κινδυνολογούντες ότι η επιλογή της παραμονής στο ευρώ όχι απλά είναι αδιαπραγμάτευτη αλλά και δεδομένη. Ο πρότερος βίος τους δεν εγγυάται προφανώς την επιτυχία του εγχειρήματος, ωστόσο μοιάζει να έχουν αντιληφθεί ότι η τύχη της χώρας και η δική τους είναι κυρίως στα χέρια τους.
Θα μπορούσαν να διδαχθούν άλλωστε από το παράδειγμα της γειτονικής μας Τουρκίας αφήνοντας στην άκρη τις όποιες εθνικοπατριωτικές μυωπικές αντιλήψεις. Οι γείτονες βρέθηκαν περίπου στην ίδια κατάσταση χρεοκοπίας μία δεκαετία πριν. Το κατεστημένο πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε τις επιπτώσεις της κρίσης ούτε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Κατέρρευσαν κάτω από την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης και τους διαδέχθηκε μια άφθαρτη πολιτική δύναμη: ο κ. Ερντογάν και το κόμμα του, που όχι απλώς προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσε το ΔΝΤ αλλά αναδόμησε κυριολεκτικά την τουρκική οικονομία. Αποτέλεσμα, εκρηκτικοί ρυθμοί ανάπτυξης, διπλασιασμός του κατά κεφαλήν εισοδήματος και σημαντική εισροή ξένων κεφαλαίων. Μόνο πέρυσι επενδύθηκαν στην Τουρκία 16 δισ. δολάρια από το εξωτερικό...
Προφανώς δεν είναι όλα ρόδινα ούτε όλα προσφέρονται για αντιγραφή. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία δεν είναι και υπόδειγμα δημοκρατίας... Αναλογίες όμως υπάρχουν, όπως υπάρχουν και κοινά χρόνια προβλήματα. Και πάνω απ' όλα υπάρχει το παράδειγμα της πολιτικής βούλησης και το δεδομένο των συνεπειών στο παλιό πολιτικό σύστημα.
Η συγκυβέρνηση λοιπόν έχει την επιλογή όλη δική της: ή θα τολμήσει να συγκρουστεί κατανέμοντας δίκαια το κοινωνικό κόστος, αδιαφορώντας για τις πελατειακές σχέσεις που είχε οικοδομήσει στο παρελθόν, ή θα πληρώσει το τίμημα της αβελτηρίας της βγαίνοντας οριστικά εκτός πολιτικού παιχνιδιού.

ΥΓ.: Φανταστείτε έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ να επιχειρεί έναν έλεγχο στα «κτήματα» που έχουν ξεφυτρώσει ανά την επικράτεια ή στις αίθουσες όπου συναθροίζονται εκατοντάδες καλεσμένοι για γαμήλια ξεφαντώματα. Ο κ. Μόντι όμως τόλμησε να ζητήσει στο άντρο της φοροδιαφυγής, τη Σικελία, από όλα τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια να δικαιολογήσουν όλα τα έξοδα που έκαναν, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμο ως 2.500 ευρώ... Παράλληλα ζήτησε από τα πανεπιστήμια τα στοιχεία όλων των φοιτητών που προέρχονται από άλλες πόλεις για να διαπιστώσει αν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών όπου διαμένουν δηλώνουν τα ενοίκια που αποκομίζουν. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, για τον κ.Στουρνάρα...

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το κοινοβουλευτικό έργο των Χρυσαγιτών εμπλουτίζεται με χρληση ωμής βία

Μετά την προπόνηση σε κεφάλια μεταναστών η μαφιόζικη βία  επεκτείνεται τώρα καί στους Έλληνες

Κόμμα Δημοσίων Υπαλλήλλων εναντίον Κόμματος Μπράβων-Προστατών Νύχτας:  0-1

Οι Βουλευτές συνηθίζουν προς το παρών στο να τρώνε ξύλο με την αστυνομία να παίρνει μάτι. Σε λίγο θα τους σφάζουν...και η αστυνομία θα παίρνει μέρος. 
Με γλυκανάλατες Συριζιανές καταγγελτικές ανακοινώσεις όμως και χωρίς κάν αποπομπή από το σώμα,  
δεν πρόκειται να σταματήσει ο Ναζισμός!

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Κουκούτσης, δάρτης του γυναικείου φύλου
Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Ε.Μειμαράκη.
Όπως αναφέρει το alterthess.gr, κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος αφού όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ και Κωνσταντίνου, προπηλάκισε και τη βουλευτινά του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη.
Καταγγέλει τον ξυλοδαρμό της...και θα του κάνουν ΝΤΑ!
Εντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση των αστυνομικών της βουλής που παρατηρούσαν ατάραχοι τον Χρυσαυγίτη τραμπούκο βουλευτή να επιτίθεται σε βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο, ενώ ενήργησαν μόνο ο όταν ο Κουκούτσης επιχείρησε να χτυπήσει τη Βασιλική Κατριβάνου.
Σε δηλώσεις της στην εν λόγω ιστοσελίδα, η κ.Κατριβάνου κάνει λόγο “για βία από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που δεν γνωρίζει όρια”, για να συμπληρώσει ότι “είδαμε ότι ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο οι Χρυσαυγίτες με θράσος βάλλουν εναντίον όλων”.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει ότι "καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές".
"Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους" καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.